Naše

Nove padavine stari problemi za mještane Orahovice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Problem sa kojim se decenijama suočavaju mještani mjesne zajednice Orahovica i dijela mjesne zajednice Nemila jeste podvožnjak u Nemili. Kada Hidrometeorološki zavod FBiH najavi veću količinu padavina, mještani ovih mjesnih zajednica odmah znaju da će u narednim danima sjediti kod kuće ili se prebacivati na različite načine na posao, u školu, bolnicu ili do grada da plate račune.

Lokalna vlast čuje svaki put za ovaj problem tek onda kada skoro 3.000 ljudi bude odsjećeno od ostatka svijeta.  Tako je bilo i predhodni vikend, gdje su građani ostali uskraćeni za usluge javnog prevoza, usluge zdravstvenih ustanova i svega onoga što je dostojno života jednog građanina u 21 vijeku, zbog vode ispod podvožnjaka.

Ovim putem pozivamo sve političke subjekte i nosioce značajnih funkcija u našoj lokalnoj zajednici, koji su prošle godine odnijeli glasove iz Orahovice i Nemile da se uhvate u koštac i počnu konkretno raditi na iznalaženju rješenja za ovaj dugogodišnji problem. Uvjerenja smo da rješenja ima, a mještani ovih mjesnih zajednica svakako će dati svoj doprinos.

Mještanin Orahovice (podaci poznati redakciji)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno