Rukomet

Švedska određuje termine utakmica

Još se ne zna gdje i kada će rukometni Zmajevi igrati baraž
Još se ne zna gdje i kada će rukometni Zmajevi igrati baraž
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Švedska određuje termine utakmica- Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine posljednjeg dana Evropskog prvenstva u Poljskoj saznala je svog protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Dragana Markovića vizu za odlazak na svoj drugi rukometni Mundijal tražit će kroz dvomeč sa selekcijom Švedske.

Lövgren treba da javi

Termini utakmica baraža, koje se igraju ovoga ljeta, za sada su poznati okvirno. Tačan termin prve utakmice u kojoj naši najbolji rukometaši gostuju u Švedskoj trebao bi biti određen od strane našeg rivala u narednim danima.

– Pričali smo nakon žrijeba sa ljudima iz rukovodstva Rukometnog saveza Švedske. Nekada kapiten i sjajan igrač, a sada direktor, Stefan Lövgren, kazao nam je kako bi u narednim danima trebali dobiti zvaničan dopis o datumu i mjestu odigravanja utakmice. Za sada znamo da će to okvirno biti 10, 11. ili 12. juni – rekao je generalni sekretar RSBiH, Smajo Karačić.

Upravo će od termina koji odrede Šveđani zavisiti i termin uzvratnog meča koji će se igrati u našoj domovini.

– Mi ćemo termin revanš utakmice odrediti nakon što zvanični dopis o prvoj utakmici stigne iz Švedske. Druga utakmica se mora odigrati u periodu od 14. do 16. juna – istakao je Karačić.

Iako su reprezentativci BiH izrazili želju da i utakmicu baraža igraju u tuzlanskom Mejdanu, gdje su bili domaćini u svim mečevima kvalifikacija, pitanje je hoće li legendarna dvorana ugostiti veliku rukometnu velesilu.

– Finansijski nismo prošli najbolje nakon utakmica u Tuzli i ne mogu sada sa sigurnošću reći da ćemo Švedsku ugostiti u Tuzli – ističe Karačić koji je bio među bh. delegacijom koja je prisustvovala žrijebu baraža za SP.

Želje i mogućnosti

Finansijska situacija u RSBiH daleko je od idealne, a to su na svojoj koži najbolje osjetili naši reprezentativci koji su u proteklim kvalifikacijama pola Evrope proputovali autobusom.

Njihova je želja bila da i baraž igraju u Tuzli, ali ako rukovodstvo Saveza ne odluči tako pitanje je gdje će se igrati duel sa Šveđanima. U Sarajevu koje je nekoliko puta okrenulo leđa nacionalnom timu? Teško. Želje su jedno, a koje su mogućnosti saznat ćemo u narednim danima.

(D. Stambolić/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno