Rukomet

Rukometaši Čelika otputovali u Švajcarsku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometaši Čelika otputovali u Švajcarsku- Danas su rukometaši Čelika otputovali na dvomeč u Švajcarsku na mečeve četvrtfinala EHF Challenge Cupa. Ekspedicija je krenula ispred klupskih prostorija u 12 sati za Sarajevo, a avionski let za Cirih bio je u 15,30 sati. Mečevi su na rasporedu u subotu i nedjelju, 20. i 21.februara 2016.godine u 17, odnosno 16 sati.

Klub je obezbjedio i javljanje iz Thuna (Švajcarska) za zeničke i bh medije, a oni najvatreniji navijači Čelika mogu ove mečeve pratiti i putem internet televizije u vlasništvu kluba Wacker Thun iz Švajcarske.

Ovi mečevi su istorijski, jer RK Čelik nakon 65 godina postojanja, prvi put u svojoj dugoj istoriji, igra zvanične međunarodne utakmice van granica svoje države.

Čelik je ostao jedini predstavnik regiona u ovom prestižnom Evropskom takmičenju.

Predsjednik kluba, gospodin Pane Škrbić, pred polazak u Švajcarsku je izjavio:

„Iako smo imali puno problema sa povredama, pa i zdravstvenih, zadnjih dana se žastoko radilo i ja vjerujem da će naši igrači dati sve od sebe. U ekipu su se uklopila i tri nova igrača: Stefan Bugarčić, Nikola Matić i Marko Čabai,. Edin Bajramović i Mirza Dervenčić su mnogo spremniji nego prije par dana, jer su u susretu sa Bosnom u Sarajevu „zaradili“ žestoke udarce i povrede. Sve u svemu, klima i raspoloženje u ekipi je odlično i ja očekujem povoljan rezultat u Švajcarskoj, protiv jedne od najboljih švajcarskih ekipa, Wacker Thuna“, optimista je Škrbić.

RK Čelik je prolongirao, do daljnjeg, prvenstvenu utakmicu iz 19.kola Premijer rukometne lige BiH, protiv RK Sloga iz Doboja, koja se trebala igrati u srijedu 24.februara u Areni Zenica.

Sretan put i povoljan rezultat iz Švajcarske želi i sportska redakcija Zenicabloga.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno