Rukomet

Šveđani opravdali ulogu favorita i velikom razlikom savladali oslabljene Zmajeve

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je ubjedljivi poraz u prvom kolu Evropskog prvenstva, Švedska je u potpunosti opravdala ulogu favorita protiv našeg nacionalnog tima, oslabljenog brojnim izostancima.

Tek u uvodnim minutama Zmajevi su imali neriješen rezultat (1:1), kada je Perić realizovao sedmerac.

Ostatak poluvremena je bio jednosmjerna ulica. Šveđani su imali vodstvo od 5:1 u šestoj minuti, zatim 9:4, a potom i sedam golova prednosti (13:6) u 23. minuti.

Pogotkom Lukića naši momci smanjuju na 14:9, da bi zatim Skandinavci vratili na sedam pogodaka distance (16:9) golom Petterssona.

Prvih 30 minuta zaključeno je rezultatom 17:11.

U žestokom ritmu Šveđani su nastavili u drugom dijelu. Novim golom Petterssona dižu na 20:11 u 36. minuti, da bi tri minute prije kraja preciznim udarcem Mellegarda, koji se raspucao u drugom poluvremenu, poveli sa velikih 12 pogodaka razlike (29:17).

Susret je okončan rezultatom 30:18. Kod Šveđana je najefikasniji bio Hampus Wanne (šest golova), a Senjamin Burić (četiri) u redovima BiH.

Španija je savladala Češku 28:26 u drugoj utakmici grupe E.

Naredni meč reprezentacija BiH igra u subotu protiv Češke (18 sati).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno