Kultura

Svečano otvorenje izložbe “Biram život” – petak u 20h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečano otvorenje izložbe “Biram život” – Nejra Turčinović je mlada bosanskohercegovačka umjetnica koja je rođena i živi u Zenici. Magistrica građevinarstva i buduća doktorica, te borac za zaštitu životne okoline, igra se u kodu, voli dizajn i veliki je zaljubljenik u ilustraciju.

Autorica bookmarkera „Tefterić“, ilustratorica mnogih dječijih knjiga, kreator i dizajner raznih logosa i web stranica bavi se i video produkcijom i uređivanjem, a ima iskustva i u digitalnom marketingu. Voli da radi s djecom kroz edukativne programe i volonterski rad.

„Crtam od kada znam za sebe a profesilonalno sam se ilustracijom počela baviti prije otprilike 5 godina.“ Kao rezultat dugogodišnjeg iskustva u dječijoj ilustraciji odlučila je zaokružiti jedan dio svog stvaralačkog života i podijeliti ga s ljudima koji su to najviše zaslužili. „ „Biram život i ove ljude“ je izložba ilustracija meni dragih ljudi koji su na bilo koji način uticali na moj život ili su povezani s osobom koja je. Neki možda i nisu svjesni toga ali su tu. Zašto biram život? Čovjek se često nađe u situaciji da radi ono što ne voli. Jeste da nas situacija oko nas nekada zna na to i primorati ali kako god, uvijek se može naći neki balans, naći sebe u svemu i živjeti život dostojan sebe. Jeste da sam godinama na birou, da nemam stalno zaposlenje, da živim u ne tako dobrom državnom sistemu ali šta? Biram život, biram ove ljude uz koje gradim sebe i svoj put. Pa sad, gdje me odvede – odvede. Ja ne odustajem.“

Otvorenje izložbe ilustracija je 29.07.2022. godine s početkom u 20:00. Svi ste dobro došli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno