Kultura

Izložba slika „Stara Bosna“  Banja Luka, 29. jula u 19 sati u Banskom dvoru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Galerija „Preporod“ Zenica u okviru planiranih aktivnosti postavlja Izložbu slika „Stara Bosna“ u Banjoj Luci u Banskom dvoru.Izložba slika „Stara Bosna“ je uvrštena u manifestaciju „Vezeni most“, kulturno-umjetnički program ,koji se tradicionalno organizuje u Banjoj Luci.Izložbom „Stara Bosna“ ,Galerija „Preporod“ Zenica predstavit će 22 slike iz svog fundusa.

Radi se o slikama nastalim na devet likovnih kolonija. Likovna kolonija „Stara Bosna“ se organizuje u povodu obilježavanja Povelje Kulina bana i svake godine okupi 10-13 umjetnika iz više gradova. Na likovnoj koloniji učestvuju slikari amateri, ali i akademski slikari.

Cilj likovne kolonije je da umjetnici na svoj način prikažu hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine. Slike koje će biti prikazane u Banjoj Luci, različitih su motiva i tehnika i svaka slika je jedna priča prikazana okom umjetnika. A sama izložba, kao cjelina predstavlja raznolikost Bosne i Hercegovine.

Autori slika su iz Zenice (Amna Sofić, Alma Islambegović, Nejira Serdarević, Misrad Šišić, Meliha Bićo Družić), Travnika (Velid Trkić, Dženan Šahdan, Šejla Vareniković, Velida Hrustanović-Šehić, Dženan Šehić), Vareša (Dženan Jusić), Fojnice (Razija Buharalija), Konjica (Merima Pirija ), Bužima (Sead Emrić), Žepča (Asim Goralija) , Visokog (Bejna Šahinović) i Gračanice (Refka Čajić).

Pozivamo Banjalučane i one koji se zateknu u gradu na Vrbasu da prisustvuju otvorenju izložbe.

P R E D S J E D N I C A Galerija „Preporod“ Zenica Amna Sofić, prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno