Zenica

Svečano otvoren Prolab laboratorij u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kako je na otvorenju naglasila inženjerka Mirela Telaković, voditeljica laboratorija cilj je uvijek isti: “Omogućiti vrhunske laboratorijske usluge po prihvatljivim cijenama, te tako uslugu učiniti dostupnu svima, uz brzinu i kvalitet koji su presudni kada je u pitanju zdravlje korisnika”.

“Danas je brza i precizna dijagnostika osnova izlječenja. Još uvijek nismo svemogući kada je u pitanju liječenje, ali smo blizu toga kada je u pitanju prevencija bolesti, te je laboratorijska usluga ključna ka ostvarenju zdravog i kvalitetnog života. Zato glavna poruka Prolaba ’Prvi korak naprijed’ sve više dobiva na značenju”, naglasio je na otvaranju Dubravko Barbarić, direktor firme Diamedic, koja je glavni razvojni partner laboratorija Prolab i distributer kompanije Siemens Healthineers .

Otvorenju je prisustvovao i ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, dr. Adnan Jupić koji je u pozdravnom govoru istaknuo važnost uvezivanja privatnog i državnog kapitala i znanja, u području zdravstva u čemu upravo ovaj kanton prednjači kroz različite projekte. Ozvaničena je saradnja Prolaba Zenica i OKK Čelik iz Zenice, čime je nastavljena praksa da ovaj lanac laboratorija promovira i pomaže brojne aktivnosti iz područja sporta i zdravog života.

Mladom timu Prolaba u Zenici, u području stručnog nadzora, pomagat će ugledni profesor Jozo Ćorić, što je garancija kvalitete koja uz međunarodne kontrole predstavlja osnovu funkcionisanja sistema koji sada već broji tri laboratorija.

Povodom otvorenja naglašeno je da, kao posebnu pogodnost do kraja marta, svi građani mogu koristiti akcijske cijene za analizu hormona štitne žlijezde. Naime, Prolab je omogućio cijenu dostupnu svima od 3 KM po analizi svakog od hormona (TSH, T3, T4, Free T3, Free T4).

Više informacija se može dobiti putem internetske stranice www.prolab.ba i telefonskog broja 032/463 – 222.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno