Zenica

Svečana sjednica Skupštine ZDK – dodjeljena priznanja

Svečanom sjednicom Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, na kojoj su zaslužnim pojedincima dodjeljene i nagrade za 29. august – Dan kantona, počelo je obilježavanje 830. godišnjice obilježavanja objave Povelje Kulina bana, koja je na današnji dan objavljena 1.189. godine.

Priznanje Povelja počasnog građanina ZDK-a dobio je predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU) prof. dr. Ferid Muhić iz Skoplja, kojem je priznanje uručio predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić.

-Drago mi je što sam dobio ovo priznanje, koje je vrlo teško opravdati. Hvala što ste vidjeli i prepoznali moj doprinos – kazao je profesor Muhić, koji je dodao kako ga je raznježila činjenica da su ga se na ovaj značajan datum sjetili iz njegove rodne Bosne i Hercegovine.

Plakete ZDK-a, koje je uručio premijer ZDK Mirza Ganić, dodjeljene su zeničkom ljekaru i humanisti Aldinu Kajmakoviću, generalu u penziji Sakibu Mahmuljinu, istraživaču Semiru Osmanagiću iz Visokog, književniku Amiru Brki iz Tešnja te posthumno profesoru Salihu Jalimanu iz Zenice, za kojeg je priznanje primila njegova supruga Ermina.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem