Nogomet

Sve po planu: UEFA ne otkazuje Ligu nacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sve po planu: UEFA ne otkazuje Ligu nacija – Nakon niza konsultacija održanih u utorak uveče i srijedu tokom jutra, Evropska fudbalska unija donijela je odluku da ne odloži ovogodišnji turnir Lige nacija.

Prethodnih dana spekulisalo se o tome da li će nova sezona u Ligi nacija početi u septembru kako je bilo planirano. Posebno je ova mogućnost dovedena u pitanje kada je FIFA odlučila da otkaže sve reprezentativne aktivnosti van Evrope. Ipak, UEFA je nakon konsultacija sa savezima odlučila da Liga nacija neće biti otkazana.

Navodno, najveći evropski savezi su vršili pritisak da Liga nacija bude otkazana, ali ova ideja nije dobila potrebnu većinu glasova.

Da je do otkazivanja septembarskih duela došlo, imali bismo situaciju da se reprezentativni fudbal ne igra duže od godinu dana što se nije dogodolo još od Drugog svjetskog rata.

Nakon što je sve članice na kraju ubijedila da takmičenje počne kako je planirano, za poslijepodnevne časove zakazana je sjednica na kojoj će se detaljno razgovarati o zdravstvenim protokolima na mečevima koji nas očekuju u septembru.

Sve mečeve Lige nacija pratite na kanalima Sport Kluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno