Rukomet

Sve je spremno za turnir “Zaim Kobilica” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sve je spremno za turnir “Zaim Kobilica” u Zenici

– Sve je spremno za prvi memorijalni rukometni turnir “Zaim Kobilica”, koji će se narednog vikenda (20. i 21. avgusta) održati u dvorani Bilmište u Zenici. Aktivnostima našeg kluba odnosno Organizacionog odbora preduzeli smo opsežne mjere da se obezbijede optimalni uslovi za odigravanje turnira, uključujući i osposobljavanje rasvjete u dvorani Bilmišće za noćne utakmice, pošto do sada nije bilo uslova da se uveče tu igraju utakmice. To je ujedno bio i posljednji organizacijski problem koga smo riješili – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

SUDE BOŽIĆ I SLIPAC

Predsjednik Škrbić dodaje:
– Radi se o izuzetno jakom turniru četiri ekipe koje će u Premijer ligi ove godine igrati važnu ulogu. Sve ekipe: RK Bosna Sarajevo, RK Krivaja Zavidovići i RK Konjuh Živinice su potvrdile dolazak u Zenicu. Otvaranje turnira biće obavljeno u subotu, 20. avgusta u 16.15 sati, a utakmice će se u oba dana igrati u isto vrijeme: u 16.30 i u 18.30 sati. U prvom susretu se sastaju RK Bosna – RK Krivaja, a u drugom Čelik i RK Konjuh – ističe Pane Škrbić.

Utakmice će suditi premijerligaške sudije Zdenko Božić i Slipac.

REVIJA RUKOMETA

Obzirom da se turnir održava pred početak novog prvenstva u Premijer ligi BiH timovi nemaju imperativ pobjede, već imperativ da treneri ove četiri ekipe provjere sve igrače s kojima raspolažu i uigraju određene linije u timu.

– To je upravo činjenica koja je bitna da će ljubitelji rukometa prisustvovati sjajnim rukometnim utakmicama. Zato pozivamo sve Zeničane i ljubitelje rukometa iz drugih gradova da u subotu i nedjelju dođu na Bilmišće i uživaju u rukometnoj igri ekipa u dosta promijenjenim sastavima sve četiri ekipe. Posebno pozivamo navijače RK Čelika da dođu na turnir i vide jedan novi, mladi Čelik, koji sada spada medju najmlađe ekipe u Premijer ligi BiH – zaključuje Pane Škrbić.

I još jedna informacija: ulaz na turnir je besplatan, odnosno ulaznice će se plaćati na dobrovoljnoj bazi – samo onaj ko želi će platiti ulaznicu.

ZNAČI: U SUBOTU I NEDJELJU, 20. i 21. AVGUSTA – DOĐITE NA BILMIŠĆE U 16.30 i 18.30 SATI I UŽIVAJTE U DOBROM RUKOMETU!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno