Info

Svaki drugi stanovnik EU kupuje online

Svaki drugi stanovnik EU kupuje online
Svaki drugi stanovnik EU kupuje online
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svaki drugi stanovnik EU kupuje online- U Europskoj uniji je ove godine 53 posto stanovništva, životne dobi od 16 do 74 godine, naručivalo robu ili usluge za privatne potrebe preko Interneta.

Kako je naveo Europski zavod za statistiku Eurostat, 2007. godine 30 posto stanovništva naručivalo je robu preko Interneta.

To znači, kako se navodi u informaciji objavljenoj na siteu Eurostata, da je EU ove godine premašila cilj iz svoje Digitalne agende za Europu kojom je bilo predviđeno da elektronska trgovina do 2015. godine dostigne 50 posto.

Među korisnicima Interneta koji ove godine nisu kupovali online, 75 posto navodi da više vole klasičnu kupovinu, a 27 posto da su zabrinuti u pogledu sigurnosti plaćanja preko Interneta, kao i u pogledu privatnosti.

Većina „e-kupaca“ zadovoljna je svojom online kupovinom: 70 posto njih kaže da nisu imali nikakvih problema pri poručivanju proizvoda.

Najpopularniji proizvodi koji su kupovani preko Interneta su odjeća i sportski artikli, koje je naručivalo više od 60 posto kupaca, zatim smještaj na putovanjima (52 posto) i kućni aparati i igračke (41 posto).

Najveći procent „e-kupaca“ ima Britanija – 81 posto ukupnog stanovništva, a slijedi Danska sa 79 posto, Luksemburg 78 posto, Njemačka 73 posto i Holandija, Finska i Švedska sa po 71 posto.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno