Info

Pripazite šta pišete na društvenim mrežama

Namjeravate putovati u Ameriku, pripazite šta pišete na društvenim mrežama
Namjeravate putovati u Ameriku, pripazite šta pišete na društvenim mrežama
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Namjeravate putovati u Ameriku, pripazite šta pišete na društvenim mrežama- Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a potvrdilo je da prilikom odlučivanja o zahtjevima za vizu pregledava i profile aplikanata na društvenim mrežama.

Portparol ministarstva John Kirbyje na redovnom brifingu za novinare komentirao i aktuelne rasprave koje su u SAD-u vode o procedurama izdavanja viza, a rasprava se vodi zbog činjenice da je jedan od izvođača nedavnog terorističkog napada u San Bernandinu u SAD došao sa vizom K1, poznatom i kao „bračna viza“.

Ističući kako u postupku izdavanja viza ne odlučuje samo Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a, već da u postupku učestvuje i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Kirby je kazao da se svaki zahtjev, bez obzira na njegov karakter, analizira pojedinačno.

„Odluke donosimo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Službenik koji analizira aplikaciju po potrebi može i svakako vrši razgovor sa podnosiocem zahtjeva, ali i kontrolira aktivnosti dotičnog lica na društvenim mrežama“, istakao je Kirby, te dodao da mnogi ljudi na društvenim mrežama imaju profile pod lažnim identitetom i da se takav vid kontrole uzima s rezervom.

BUKA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno