Info

Sutra počinje saobraćanje voza iz Sarajeva za Ploče, važna obavijest za putnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sutra (petak) u 7:15 sati nakon dugo vremena krenut će voz iz Sarajeva za Ploče što će znatno olakšati put građanima koji idu na hrvatsko primorje.

Iz Željeznica FBiH za Klix.ba je rečeno da bi putnici trebali kupiti kartu dan prije putovanja i to do 14:00 sati jer će time olakšati brži prelazak granice.

“To je bila preporuka hrvatske granične policije i mi smo pristali na to jer nikome nije u cilju da stoji na granici sat vremena. Tako ćemo mi unijeti u sistem osnovne podatke koje traže i onda oni neće pojedinačno detaljno pregledati sve putnike”, rečeno nam je.

Putnici će uz kupovinu karte na blagajni ostaviti i podatke: ime i prezime, godinu rođenja i broj pasoša. Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini.

Podsjećamo, sezonski voz Sarajevo – Ploče – Sarajevo saobraćat će od 1. jula do 11. septembra 2022. godine petkom, subotom i nedjeljom.

Polazak voza iz Sarajeva planiran je u 07:15 sati, a dolazak u Ploče u 10:36 sati. Povratak voza iz Ploča planiran je u 18:26 sati, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati.

Cijena karte u jednom smjeru iznosi 25 KM, a povratna 41,10 KM.

Iz Željeznica FBiH su ranije saopćili da putnicima nude i niz povlastica – popust od 30 posto kod putovanja u grupi od najmanje šest odraslih putnika.

Istu povlasticu uživaju i studenti, penzioneri, osobe starije od 60 godina života, novinari i ratni vojni invalidi.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno