Zenica

Sutra počinje Prvi zimski festival „Zenica ADVENTure“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sutra počinje Prvi zimski festival „Zenica ADVENTure“ – Prvi zimski festival “Zenica ADVENTure” otvoriće Deseta smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola, koja će biti održana u subotu, 1. decembra, na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta.

U narednih skoro mjesec i po festivalskih dana, Zeničani će moći uživati u brojnim kulturno-umjetničkih sadržajima, koncertnim spektaklima i filmskim blokbasterima, koji će ponuditi zabavu i osvježenje za svaki ukus.

Jedan od aduta zimske pustolovine je koncert Crvene jabuke, koji će biti održan na centralnom gradskom trgu, uveče 30. decembra. Legendarna beogradska grupa Van Gogh gostuje u Bosanskom narodnom pozorištu, u nedjelju 16. decembra. 9. decembar je rezervisan za otvorenje Zimskog grada, sa klizalištem, ukrasima i drvenim kućicama, scenografijom prilagođenom zimskom ugođaju. Istu noć, koncertom Etno Remake, publiku će zagrijati zenički tenor sa međunarodnom reputacijom, Ivan Jelić.

U Novu godinu, Zeničane će uvesti trio Amel Čurić, Enes Begović i Enver Lugavić Kice.

Surganizatori Prvog festivala “Zenica ADVENTure” su Međureligijsko vijeće BiH, s kojim RTV Zenica priređuje koncerte za katolički i za pravoslavni Božić, kao i Bosansko narodno pozorište, sa svojim festivalskim sadržajima, uključujući i dvije premijerne predstave.

Festival zatvara Božićni koncert koji će biti održan u Sokolskom domu, u subotu 5. januara.

„Zenica Adventure je festivalski događaj kojeg priređujemo po uzoru na Zenica Summer Fest. Ovaj ljetni festival pokazao se veoma uspješnim. Radio-televizija Zenica namjerava ponuditi Zeničanima kulturne-umjetničke i zabavne sadržaje sa svakom sezonom tokom godine“,- izjavio je na današnjoj press konferenciji direktor RTV Zenica, Nandino Škrbić.

Pokrovitelj Festivala je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

„Gradska uprava i služi da podrži pozitivne i dobre ideje. Takav je i ovaj, kao i festival IFET koji organizuje Bosansko narodno pozorište. Želja nam je da se u ovom gradu događaju dobre stvari, da se Zenica prestane spominjati samo po zagađenju i nezaposlenosti“, – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, pozivajući Zeničane da posjete festivalske programe.

Vizuelni identitet Prvog festivala Zenica Adventure, registarska tablica kao simbol ustanovljenog festivalskog sadržaja, koji će Zenicu još zadugo grijati u zimskim mjesecima, osmislio je član produkcijskom tima RTV Zenica, Adis Čolaković, čiju je ideju tehnički realizovao Nejro Alijević.

„ I ovog puta je Gradonačelnik povjerenje dao Produkcijskom timu RTV ZENICA, koji je, praktično, zadužen za realizaciju ovih aktivnosti. Zadovoljstvo mi je da, iskreno, s ponosom, mogu predstaviti okosnicu tog tima, a to su ljudi iz RTV ZENICA – Adis Čolaković, Taib Bajramović, Sanel Hasanović, Nejro Alijević, Ibrahim Avdić, Rizah Halilkadić, Almir Hadžajlić. Naravno, svi zaposlenici RTV ZENICA, svako na svoj način, pomažu ili odmažu organizaciju i realizaciju ovog i svih ostalih dešavanja u produkciji naše medijske kuće“ – kazao je direktor JP RTV Zenica Nandino Škrbić.

Bitno je naglasiti da je „Zenica ADVENTure“ dio novog projekta, „Zenica 4 season“ u okviru kojeg će RTV Zenica kroz četiri godišnja doba realizovati četiri festivala: „Zeničko proljeće“, „Zenica summer fest“, „Zenica fall“ i „Zenica ADVENTure“. Posebno nam je zadovoljstvo što je „Zenica 4 season“ dio studije, odnosno projekta kandidature Zenice za Evropsku prijestolnicu kulture, jer će nakon realizacije „Zenica 4 season“, i sinergije svih planiranih programa, Grad Zenica steći uslove za aplikaciju i kandidaturu. Na ovaj način bi se Zenica našla u odabranom društvu gradova koji su do sada bili Evropske prijestolnice kulture, među kojima su između ostalog Temišvar, Rijeka, Esen, Talin, Marsej, Liverpul, Linc i drugi.

PR team „Zenica ADVENTure“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno