Zenica

CABARET WINTER FEST: Polaznici Škole fotografije predstavljaju dvije izložbe “Crveno” i “Mi gradimo Zenicu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedini zimski festival u Zenici počinje sutra sa prvim programom – Polaznici Škole fotografije predstavljaju dvije izložbe “Crveno” i “Mi gradimo Zenicu”

U Zenici je prije skoro godinu dana osnovano prvo Udruženje Škole fotografije, kako u ovom gradu, tako i u Bosni i Hercegovini.
Ovo udruženje okuplja ljubitelje fotografije, sve one koji vole fotoaparate, trenutke, koji vole dobru umjetnost, kao i one koji se i u budućnosti profesionalno žele baviti tim.
Na ideju osnivanja ovog Udruženja došla je Zeničanka, Dijana Muminović, magistrica dokumentarne fotografije, koja se prije godinu dana vratila u rodnu Zenicu, te odlučila u ovom gradu pokrenuti nešto novo. “Udruženje pohađaju razne generacije, te svakim danom biva sve popularnije, a otvoreno je za sve građane i tu su učenici iz osnovnih škola, studenti, a najstarija učesnica ima 74 godine. Razlog za ovu školu upravo jeste to da ona bude dostupna svima onima koji žele da nauče bilo šta o fotografiji, a to ne mora da bude umjetnička, može da bude bilo kakva”, dodaje magistrica Dijana Muminović.
Rezultat njihovog rada i truda Zeničani će moći vidjeti 1. decembra 2018. godine na svečanom otvaranju jedinog zimskog festivala u Zenici “CABARET WINTER FEST”, u organizaciji braće Petrović, Ivana i Andrije, sa dvije izložbe polaznika Škole fotografije koje nose nazive  “Crveno” i  “Mi gradimo Zenicu”.
“Budući da je svaki festival počinjao zvanično 15. decembra, ove godine, zbog konstantnih prijava koje su pristizale, festival smo odlučili otvoriti sa 01.12. Na naše zadovoljstvo, festival će upravo otvoriti Zeničani, sa školom fotografije, na čelu sa našom dragom Dijanom Muminović. O njenim djelima ne treba mnogo govoriti, dovoljno je doći i uživati u detaljima koje ona iznosi do savršenstva. Ovom prilikom pozivamo sve građane da dođu u Cabaret club, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, te prisustvuju ovoj jedinstvenoj izložbi koja počinje od 19:30.
O ostalim dešavanjima kao i kompletnom programu festivala javnost će biti upoznata na press konfereciji” – ističu Petrovići.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno