Kultura

Sutra počinje 7. internacionalni festival edukativnog teatra – IFET

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon pauze uzrokovane virusom korona, u organizaciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. sutra, 2. decembra u 12 sati izvedbom predstave „Zlatokosa“ nastale prema bajci braće Grimm, u režiji Jelene Đorđević i u produkciji Pozorišta lutaka Mostar počine 7. internacionalni festival edukativnog teatra – IFET, koji će trajati do 8. decembra.

Dan kasnije, u subotu, 3. decembra će biti upriličena XII smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola Zeničko-dobojskog kantona. Cilj Smotre je da okupi što veći broj djece predškolskog i školskog uzrasta radi druženja, edukcije i njihovog upoznavanja sa svijetom pozorišne umjetnosti.

U okviru 7. IFET-a najmlađa publika će imati priliku da uživa još u dvije izvedbe predstava. Tako će u srijedu, 7. decembra u 12 sati u Zeničkom pozorištu biti izvedena predstava „Kamen mudrosti“ u režiji Novice Bogdanović i u produkciji DIS – Pozorišta mladih Banja Luka. Posljednjeg dana, 8. decembra u 12 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica bit će izvedena predstava „Oholica“ prema tekstu Zdenka Mišure, u režiji Milene Bogdanović i u produkciji Lutkarskog kazališta Mostar.

Sedmi internacionalni festival edukativnog teatra – IFET u Bosansko narodno pozorište Zenica donosi čaroliju za najmlađe, u okviru koje će imati priliku za druženje, edukaciju i za gledanje predstavaiz drugih pozorišnih kuća.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno