Info

Susret s ambasadoricom Slovenije povodom ”Najmenadžera 2019”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Susret s ambasadoricom Slovenije povodom ”Najmenadžera 2019” – Sinoć se Pane Škrbić, predsjednik Evropskog udruženja BH menadžera u Zenici sastao sa ambasadoricom Slovenije u Bosni i Hercegovini, Nj. E. Zoricom Bukinac.

Ambasadorica je dobitnik najveće nagrade ”Evropski Najambasador” koju dodjeljuje Evropska nezavisna agencija.

Za nagradu ”Evropska ličost 2019. godine”, koja će biti dodijeljena 4. jula u Sarajevu, nominovan je predsjednik Slovenije Borut Pahor.

Prije predsjednika Pahora, ovu nagradu su primili i raniji predsjednici Hrvatske, Bugarske i Crne Gore – Ivo Josipović, Rosen Plevneliev i Filip Vujanović, te premijeri Vlade Makedonije Zoran Zaev i Bugarske Borisov.

Razgovarano je o daljim mogućnostima saradnje, o investicijama slovenske privrede u BiH te o učešću slovenskih privrednika u ovogodšnjim, čertdesetim po redu, regionalnim Privrednim susretima 4.jula u Sarajevu, u organizaciji Evropskog udruženja menadžera iz Zenice.

Tema tradicionalnog međunarodnog biznis foruma u Sarajevu je ”Investicije i regionalna privredna saradnja”, gdje je značajna uloga menadžera iz Slovenije.

Nominacije iz Slovenije

Škrbić je upoznao ambasadoricu Bukinac i o dosadašnjim nominacijama iz Slovenije, pristiglim u Direkciju za ovogodišnju nagradu u Sarajevu.

Za ovu jubilarnu nagradu iz Slovenije su, pored predsjednika Boruta Pahora, nominovani: Enzo Smrekar, predsjednik Uprave Droga Kolinska dd, Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, Aleksander Mervar, predsjednik ELES, Ljubljana, Andrej Ribič, Elektro Ljubljana i Jože Merval, BTC Ljubljana.

Zaključak ovog jednosatnog dogovora ambasadorice Slovenije i predsjednika Škrbića je da se putem Ambasade Slovenije organizuje učešće što većeg broja slovenskih privrednika na ovogodišnjim sarajevskim Privrednim susretima, kako bi se razgovaralo, dogovaralo i konkretno radilo na daljnjoj regionalnoj privrednoj saradnji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno