Nogomet

Supporters Direct Europe na Skupštini Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na nadolazećoj sjednici Skupštine NK Čelik Zenica koja će se održati 8. juna 2015. god., istoj će prisustvovati i predstavnik Supporters Direct Europe u ulozi gosta koji će se obratiti Skupštini i podržati prijedlog novog statuta kluba. Tokom svog rada, NGG “Za Čelik” je uspostavila saradnju sa Supporters Direct Europe sa sjedištem u Londonu te najavila niz razvojnih projekata koje klub može realizirati u slučaju usvajanja statuta po članskom modelu čime bi se pridružio širokom spektru evropskih klubova koji djeluju po tom principu.
Sjednici će prisustvovati gospodin Ben Shave, razvojni menadžer Supporters Direct Europe, koji će se Skupštini obratiti sa svojom podrškom ovom sistemu, prezentovati njegove prednosti te još jednom podvući da je ovo model za oporavak ali i dugoročan razvoj klubova koji se nalaze u situaciji kao i Čelik. Organizacija ima iskustva sa ovakvim problemima diljem Evrope i u slučaju usvajanja novog statuta bit će na raspolaganju klubu svojim savjetima i uputama kako da ozdravi svoje strukture i djelovanje.
Ukoliko se novi statut kluba usvoji, NK Čelik Zenica će moći postati zvanični Supporters Direct Europe klupski partner i tako steći pristup širokoj mreži klubova koji su zasnovani na istom principu članskog upravljanja (Španija, Njemačka), odnosno članskog vlasništva (Engleska, Irska) te će tako imati otvorena vrata za razne vidove saradnje sa tim klubovima kroz direktne kontakte i preporuke putem Suporters Direct Europe. Neki od tih klubova, a koji su poznati BH javnosti po tom sistemu, su Schalke 04, Portsmouth FC i AFC Wimbledon.
Gospodin Shave je već predstavljen v.d. predsjedniku Skupštine Nihadu Pašaliću kao zvanični gost Skupštine koji je odobrio njegovo prisustvo, te će svoje izlaganje i odgovore na eventualna pitanja održati na maternjem engleskom jeziku, uz podršku zvaničnog prevodioca. U Zenicu dolazi direktno nakon ranijeg sastanaka sa UEFA-om u Njemačkoj koja je također upoznata sa našom inicijativom i djeluje kao zvanični partner ove organizacije.
Drago nam je da je naš kvalitetan rad ali i ponuđeno rješenje prepoznato diljem Evrope te se nadamo da će usvajanjem novog statuta, Čelik krenuti u prijeko potrebni put oporavka, pogotovo pred nadolazeću sezonu koja će se činiti kao jedna od najtežih u njegovoj novijoj historiji.
Model rješenja postoji, na Skupštini kluba 8. juna je da ga prihvati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno