Ostali sportovi

Sunovrat lidera, Time-out povećao prednost

Bowling liga
Bowling liga
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sunovrat lidera, Time-out povećao prednost – Dvadeset prvo kolo Bowling lige BiH obilježili su porazi dvije od vodeće tri ekipe na tabeli, te se sad, tri kola prije kraja regularnog dijela, dodatno zakomplikovala situacija oko finalnog određivanja startnih pozicija u play off-u. U utorak su se prvo sastale dvije Čelikove ekipe, Walter-Čelik i Pin pals-Čelik.

Poimenično kvalitetnija je ekipa Walter-Čelika, ali ni tabela, a ni trenutna forma to ne pokazuju, te su im tako mlađe i uspješnije klupske kolege iz ekipe Pin pals-Čelik, očitale lekciju i to prvi put ove sezone (prethodno je Walter-Čelik slavio i u ligi i u kupu). Pin pals-Čelik je slavio rezultatom 2:8, te su tako produžili agoniju Walter-Čelika zato što im je ovo šesti poraz u nizu, odnosno deseti meč u nizu bez pobjede. Pošto nijedna od navedenih ekipa već odavno nema ni teoretskih šansi da se domogne pozicije koja vodi u play off, ovim ekipama preostaje da konsoliduju svoje redove i iduće sezone napadnu sami vrh tabele.

U drugom meču sastali su se još uvijek aktuelni šampion BLBiH, Strike i Amputirac. Strike je u ovaj meč ušao bez svoje prve violine, Armina Husića, pa ih je to na kraju i koštalo pobjede. Amputirci su na najbolji način iskoristili odsustvo navedenog igrača, te su, kroz svačetiri seta uspjeli proći neporaženo (svi setovi završili nerješeno) i uz to nabrati dovoljnu zalihu čunjeva, koja im je na kraju i donijela pobjedu rezultatom 4:6. Ova pobjeda Amputircima daje tek tračak nade da se mogu domoći šeste pozicije uz sve pobjede u zadnja tri kola, ali uz uslov da Dalcom i Minex izgube sva tri slijedeća meča, što je teško za očekivati, dok se Strike, da je pobjedio, mogao probiti na drugo mjesto a tabeli daljim razvojem dešavanja u 21. kolu.

U srijedu se igrao i derbi začelja tabele između Nektara i Ultre, a uspješniji su bili igrači ultre, koji su slavili rezultatom 3:7. Posebno se istaknuo igrač Ultre, Armin Kurtagić, koji je bacio prosjek od 198,50 oborenih čunjeva iz četiri igre. U drugom meču sastali su se Club 072 i Minex, gdje je Club 072 rutinski slavio rezultatom 8:2.

Četvrtak je otvorio derbi kola između ekipa Hambone i Zenikom. Ovo je bila jedinstvena prilika da igrači Zenikoma održe koliki toliki priključak za vodećom četvorkom i da pokušaju doći do još bolje pozicije za play off, dok je sa druge strane igračima Hambone-a pobjeda u ovom meču bila imperativ, jer su im prvi pratioci, ekipa Strike-a, izgubili dva dana ranije, te su na ovaj način mogli mirno ući u završnicu regularnog dijela. Meč je počeo furiozno za ekipu Zenikoma, koji prvi set dobijaju na svečetiri staze uz 88 čunjeva prednosti. Drugi i treći set odlaze u nerješeno, ali Zenikomovci povečavaju svoju prednost sada na 141, čunj, pri rezultatu od 4:2, te je ekipu Hambone samo pravo čudo ostavljalo u igri da dobiju ovaj meč. Uspjevaju dobiti zadnji set, ali ne i prednost u čunjevima, te tako Zenikom odnosi pobjedu rezultatom 4:6. U drugom susretu sastali su se Dalcom i Time-out, a slavio je Time-out rezultatom 4:6, te su tako sada odmakeli prvim pratiocima na velika tri boda na samo tri kola do kraja regularnog dijela.

Na tabeli na vrhu je i dalje ekipa Time-out sa 33 osvojena boda, slijedi ekipa Hambone sa 30 bodova, treća je ekipa Strike sa 29 bodova, a četvrta je ekipaClub 072 takođe sa 29 bodova.4 Peto mjesto zauzima ekipa Zenikoma sa 27 bodova, dok je na šestom mjestu Dalcom sa 24 boda. Sedmi je Minex sa 22 boda, osmi je Amputirac sa 19 bodova, deveti i deseti su Pin pals-Čelik i Ultra sa po 14 bodova, na jedanaestom mjestu je Walter-Čelik sa 7 bodova, dok su na zadnjem mjestu ekipa Nektar sa 4 osvojena boda.

U pojedinačnom poretku prvi je i dalje Ramo Omerašević (182,09), drugi je Armin Husić (180,38), treći je Mahmud Rizvanović (178,54), četvrti je Nedžad Eminić (178,52) itd …

Rezultati 21. kola

Walter-Čelik – Pin pals-Čelik 2:8

Strike – Amputirac 4:6

Nektar – Ultra 3:7

Club 072 – Minex 8:2

Hambone – Zenikom 4:6

Dalcom – Time-out 4:6

Parovi 22. kola

Strike – Pin pals-Čelik

Dalcom – Club 072

Minex – Hambone

Zenikom – Nektar

Amputirac – Time-out

Walter-Čelik – Ultra

Hall of fame:

Najbolji timski rezultat kola – 2810 (Zenikom)
Najbolji pojedinačni rezultat kola – 244 (Sadik Okanović)
Najbolje odigrani set – 757 (Zenikom)
Najbolji pojedinačni prosjek iz 4 igre – 198,50 (Armin Kurtagić)

U petak su odigrani i drugi četvrtfinalni mečevi kupa BLBiH, a postignuti su slijedeći rezultati:

Walter-Čelik – Ultra 1530:1464

Zenikom – Amputirac 1621:1490

Tako smo dobili i polufinalne parove, a sastaju se:

15.04. Hambone – Zenikom

15.04. Time-out – Walter-Čelik

 Press služba Bowling lige BiH

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno