Sudske klupe

Suđenje o privatizaciji RK Bosna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ročište u procesu koji je 36 zaposlenika bivše Robne kuće Bosna pokrenulo protiv „VF Komerca“ zbog, kako tvrde, nelegalne privatizacije objekta nekadašnje Robne kuće Beograd je nastavljeno u Općinskom sudu u Zenici. Radnici traže nadoknadu svojih prava, koja, prema tužbenom zahtjevu, iznose 249.993 KM. Predstavnice radnica jučer su bile u sudnici, dok ih je većina u hodniku čekala ishod ročišta.

Kako tvrdi njihov pravni zastupnik Faruk Balijagić, radnice RK Bosna ostale su “gladne i žedne, s bolesnim muževima, jer je vladajuća oligarhija kroz SDA, Bakira Izetbegovića i njihove poslušnike u Zenici, dopustila pljačku građana”.

– Na ročištu tražio sam preinaku tužbenog zahtjeva. Tražio sam da bude poništen ugovor kojim je Općina Zenica formirala RK Bosna u ratu, na državnoj imovini, a potom tu imovinu predala firmi iz Srbije, što temeljim na odluci Ustavnog suda BiH, koju su prekršile bh. vlasti, oličene u ratnim vladarima ovih prostora iz SDA struktura – kaže Balijagić.

On je zatražio i poništenje ugovora između stečajnog upravnika firme RK Beograd i kupca, VF-a, tražeći pravednu odštetu za radnice, koje su, prema njemu, putem kreditnih zaduženja kod pet banaka godinama kroz plaće otplaćivale imovinu svoje firme.

– Sud nije prihvatio moje zahtjeve, što sam, da budem iskren, i očekivao. Tolika je masa korupcijskih i kriminalnih radnji, da se nijedan tužilac ne smije upustiti da radi svoj posao, za koji je dobro plaćen – smatra Balijagić.

AVAZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno