Sudske klupe

Buljubašić napao Ćupinu u KPZ-u

Na adrese medija je danas stigao e-mail kojeg je poslao Hamid Buljubašić, brat Ediba Buljubašića, koji u KPZ Zenica služi kaznu dugotrajnog zatvora zbog višestrukog ubistva.

U poruci se navodi da je “Edib Buljubašić Ćupinu Nermina, mostarskog mangupa i jarana Ismeta Bajramovića-Ćele udario tegom u glavu i nogom u leđa”, a u prilogu je dostavljeno nekoliko dokumenata Suda BiH i KPZ-a Zenica.

Prema priloženim dokumentima Edib Buljubašić je tražio izuzeće sudskog vijeća Suda BiH koje mu sudi zbog ratnih zločina u slučaju “Dretelj”, a Sud je, navodi se, provjerio navode, utvrdio da su netačni, nakon čega je uslijedio zahtjev za izuzeće, koji je također odbijen.

Nakon toga, 26. decembra prošle godine se dogodio incident, u kojem je u drugom odjeljenju Petog paviljona, Buljubašić gađao Ćupinu pločom od utega (2 kg), a potom ga udario. Nije zabilježeno da je uslijedilo povrijeđivanje, jer su napadač i napadnuti ubrzo razdvojeni.

Odlukom Odsjeka za realizaciju odgoja i tretmana u KPZ Buljubašić je privremeno premješten u Disciplinski odjel (samicu). Nezvanično smo dobili potvrdu ovog incidenta, ali zvanične nije bilo jer je direktor KPZ-a Hidajet Jabandžić na bolovanju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: inf[email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem