Nogomet

Subota: NK Čelik – FK Slavija (16,30 sati)

NK Čelik – FK Slavija (16,30 sati)
NK Čelik – FK Slavija (16,30 sati)
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Subota: NK Čelik – FK Slavija (16,30 sati)- Subota: NK Čelik – FK Slavija (16,30 sati). U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je prvenstvena utakmica 24. kola (9.kolo drugog dijela takmičenja) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik i Haris Hećo, prvotimac Čelika, a moderator na pressu bio je Zlatan Hadžiosmanović.

ŠSŠ Beganović, na početku pressa, osvrnuo se na utakmicu iz prošlog kola u Prijedoru, gdje je Čelik osvojio jeda bod igrajući 0:0 protiv domaćeg Rudara. Beganović smatra da su bili bliže pobjedi, ali je izostala realizacija. Čelik će sutra nastupiti bez dvojice povrijeđenih igrača, Vernesa Selimovića i Marina Popovića, dok su svi ostali prvotimci spremni za nastup.

Uprkos skračenom rosteru igrača, nada se da će njegova ekipa sutra osvojiti tri boda:

– Spremno dočekujemo utakmicu. Sutrašnja utakmica je veoma bitna za obje ekipe. Nama pobjeda treba da održimo poziciju koju imamo na tabeli, te da budemo bliži našem cilju, dok Slavija ima dva boda manje od nas, ali i oni nisu sigurni da se neće boriti za opstanak u ligi. Ako ispoštujemo sve što se dogovorimo u svlačionici, ne sumnjam da ćemo sutra ostvariti pobjedu, zaključuje Beganović.

Inače, u pet proljetnih kola Čelikov učinak su četiri remija: Travnik 1:1 i Zrinjski 2:2 u Zenici, Široki Brijeg 0:0 i Rudar Prijedor 0:0 u gostima, te poraz u Sarajevu od Sarajeva (1:2). Sa ovim rezultatima Čelik nije uspjeo „pobjeći“ dovoljno bodova od „ugroženih“ ekipa, da bi mirno čekao kraj prvenstva.

Prvotimac Haris Hećo bio je kratak u svojoj izjavi:

-Dat ćemo svoj maksimum da pobijedimo Slaviju. Ovo je za obje ekipa jako važna utakmica. Svjesni smo njenog značaja i nadam se da ćemo se na kraju radovati sa našim navijačima. Slavija je pod većim pritiskom od nas – zaključio je Hećo.

Vjerovatni, početni, sastav Čelika: Adi Adilović, Bureković, Kojić, Jusić, Đidić, Hećo, Bajraktarević, Anel Dedić, Salčinović, Grahovac, Karić.
Službena lica za utakmicu u Zenici NK Čelik – FK Slavija:

NK ČELIK – FK SLAVIJA Zenica, 09.04.2016. 16:30
Sudija Bandić Antoni Grude
DELEGAT A-1 Spahalić Samir Mostar
Skoko Goran – Ljubuški A-2 Novalić Arnel Doboj-Istok
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Ibrišimbegović Senad Travnik
Marić Dragan – Srbac 5 Valjić Ognjen Banja Luka
  6 Terzić Husein Travnik

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – FK Slavija na rasporedu je u subotu 09.aprila 2016.godine u 16,30 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno