Kultura

Studio Teatar: Gostovanje u Pozorištu Prijedor

Studio Teatar: Gostovanje u Pozorištu Prijedor- Predstava „Mladi u doba korone“ bit će odigrana u subotu, 19. juna sa početkom u 20 h  na sceni Pozorišta Prijedor. Nakon predstave održat će se i panel diskusija na kojoj će učestvovati kako akteri predstave tako i publika. Igranje predstave “Mladi u doba korone“ realizira se u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.  Riječ je o koprodukcijskom projektu Studio Teatra i BNP-a Zenica koji je realizovan uz  podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Režiju potpisuje Lana Delić, dok je autor teksta Mirza Begović. Autorsku  muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent predstave je Nusmir Muharemović.

Predstava problematizira period izolacije, ali i problem različitosti koji se svakodnevno nameće. „Mladi u doba korone“ je spoj glume, muzike i plesa, a tekst je nastajao u procesu kreiranja komada i to na osnovu ispovijesti samih aktera. Predstava, iz perspektive mladih ljudi, govori o problemu koji je zajednički i koji nije određen nacijom, religijom niti materijalnim statusom.  „Mladi u doba korone“ govori o životu i smrti,  o borbi i ratu sa koronom ali na jedan tragikomičan način. Predstava koja slavi život, mladost, ljubav, sreću. Puna emocije, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Mladi ljudi bi trebali pogledati predstavu jer će se sigurno poistovijetiti sa akterima na sceni, njihovim pričama koje su generacijske. Roditelji bi trebali pogledati predstavu jer na taj način će sigurno bolje razumjeti kroz šta su prolazila i još uvijek prolaze njihova djeca. Odličan tekst, sjajna gluma i briljantno vođenje glumaca na sceni je garant dobre predstave.

U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar,Tarik Lemeš i Merima Medžić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem