Zenica

Studenti SP-a Njemački jezik i književnost kreirali slikovnicu za najmlađe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici projekti studenata ne prestaju da oduševljavaju. Za studente četvrte godine na studijskom programu Njemački jezik i književnost ovaj semestar je protekao veoma interesantno. Na predmetu Usvajanje njemačkog jezika u ranoj školskoj dobi studenti su kreirali slikovnicu za najmlađe i najslađe učenike njemačkog jezika.

Radi se o projektu koji nosi naziv “Abenteuer der Freundschaft” i u pitanju su bile ustvari aktivnosti  izrade slikovnice, uz koju djeca, između ostalog, na njemačkom jeziku uče o:

– predstavljanju;

– prijateljima i porodici;

– bojama;

– brojevima do 10;

–  i životinjama.

Kroz slikovnicu vas vodi glavni lik, Medo Brundo, koji kroz svoje pustolovine upoznaje mnogobrojne životinje i prijatelje.

U sklopu slikovnice se nalaze i brojni zanimljivi zadaci koji služe za uvježbavanje njemačkog jezika. Važno je napomenuti da slikovnica prati sve didaktičko-metodičke principe kada je u pitanju usvajanje stranog jezika u ranoj školskoj dobi.

Pored toga, najmlađi učenici će imati priliku da skeniraju QR-kod na kraju slikovnice kako bi mogli da čuju sve životinje i, naravno, pjesmicu. Time čuju i vježbaju pravilan izgovor.

Nadamo se da će se našim najmlađim učenicima dopasti slikovnica.

Slikovnicu možete pronaći na narednom linku: https://drive.google.com/drive/folders/1B9QHQw_9qF8ON70iaKt7y0H9QklL5YbB



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno