Biznis

Studenti Politehničkog fakulteta UNZE uspješno okončali praksu u Agenciji ZEDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studenti Politehničkog fakulteta UNZE uspješno okončali praksu u Agenciji ZEDA – U periodu od 02. do 20. aprila 2018. godine, studenti treće godine Politehničkog fakulteta UNZE imali su stručnu praksu u Agenciji ZEDA. U ovom periodu studenti su se upoznali s radom Agencije, rezultatima i aktivnostima projekata koje ZEDA danas implementira, predstavljena im je Laboratorija LIND u okviru koje su naučili o Direktivama i Uredbama EU, Zakonima BiH, BAS EN standardima, načinima i rezultatima ispitivanja sigurnosti proizvoda u Laboratoriji, dokumentaciji kvaliteta LINDa, radnim nalozima…

U Impulsnom kreativnom centru pružena im je dodatna edukacija iz Solidworksa, upoznali su se i s administrativno – finansijskim poslovima Agencije, a kao neizostavan element svakodnevnog poslovanja, naučili su i o važnosti marketinške komunikacije, o njenim oblicima, medijima i instrumentima te o stvaranju brenda i imidža.

-„Ovo je bilo novo iskustvo za mene i naučio sam mnogo toga o Agenciji ZEDA, upoznao dosta pozitivnih ljudi i radio u lijepom okruženju“ – rekao je Harun Sejmen, jedan od studenata kojem je ovo prvo iskustvo u praksi.

-„Praksa u bilo kojoj firmi je velika stvar, a naročio u Agenciji ZEDA koja je veoma uspješna u onome što radi. Prije početka ove prakse, bio sam uvjeren da ću mnogo toga naučiti i moja pretpostavka se pokazala tačnom. Ovo je veliko iskustvo i moj cilj je da ispitam razne opcije na tržištu rada, od programiranja, CNC mašina do modeliranja i sl., a sve to radi sticanja iskustva i konačnog profilisanja sebe kao osobe“ – rekao je Džemaludin Valentić, a kao naročito pozitivnu stvar Sumeja Ščetić ističe to što je stekla iskustvo i naučila nešto novo o poslovnoj komunikaciji Agencije, a po okončanju formalnog obrazovanja planira odraditi pripravnički, upisati magisterij i pronaći posao u struci.

-„Ukoliko se moji planovi ne realizuju planiranim tokom i budem primorana otići iz BiH, voljela bih da to bude na neko vrijeme, tj. da steknem iskustvo i kontakte te da pokrenem vlastiti biznis kako bih pomogla i drugim mladim ljudima da ostanu u BiH. Također, stipendirala bih mlade ljude i pomagala školama sredstvima potrebnim za rad jer želim dokazati da jedna osoba može bar malo uticati na društvo“ – rekla je Sumeja.

Iako već ima bogato radno iskustvo van struke, Huseinu Isakoviću, praksa u Agenciji ZEDA bila je prvo iskustvo u struci. On je jedan od onih koji će ukoliko ne pronađu posao za koji se obrazuje, po okončanju formalnog obrazovanja, svoju šansu potražiti u Njemačkoj.
Jedan od razloga zbog kojeg se Emina Ljubović odlučila za Politehnički fakultet jeste upravo praksa tokom studiranja i mogućnost posjete preduzećima.

-„Ovaj Smjer nema nigdje drugo u BiH i to je jedna od naših prednosti. U Agenciji ZEDA sam mnogo naučila i bilo je jako zanimljivo. Radili smo skoro sa svim zaposlenicima i jako mi se svidjelo“ – rekla je Emina.

-„Vedra studentska lica uljepšala su našu svakodnevnicu i ponosni smo što smo dali doprinos njihovom stručnom osposobljavanju. Uvijek nam je zadovoljstvo sarađivati s akademskom zajednicom i naša saradnja s UNZE uvijek ima kvalitetne rezultate. Naša vrata su otvorena za sve, a naročito za mlade ljude ko žele učiti. Bila je ovo sjajna prilika da studenti empirijski dotaknu ono što će sutra, po okončanju obrazovanja zaista i raditi. Našoj saradnji ovdje nije kraj jer svi oni koji iskažu interes za saradnjom ili za dodatnom praksom su dobrodošli“ – poručili su iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno