Ljudi

Studenti iz Zenice osvojili prvo mjesto na Bicom Systems Hackathonu u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naši studenti, prve godine sa odsjeka Softversko inženjerstvo, boravili su u Tuzli od 08.12. do 10.12. učestvujući na sedmom Bicom Systems Hackathonu, gdje su imali priliku pokazati svoja znanja i takmičiti se sa studentima tehničkih fakulteta širom BiH.

Sa ponosom i velikim uzbuđenjem možemo reći da su naši studenti zauzeli PRVO MJESTO!

Ovo je jedan nevjerovatan uspjeh za sve takmičare našeg fakulteta i ponosni smo na činjenicu da je upravo rješenje naših studenata ocijenjeno kao ubjedljivo najbolje.
Takmičarski tim, Salt Valley, vrijedno je radio tokom ovog 32-satnog izazova, a proizvod truda jeste aplikacija pod imenom Teller AI. Kroz zavidan timski rad, upornost, odlučnost, pa čak i jednu neprospavanu noć, takmičari su uspjeli stvoriti inovativno rješenje koje nije samo zadovoljilo ciljeve hackathona, već je i prepoznato od strane stručnog žirija.

Na ovaj hackathon su, prije svega, otišli kao predstavnici našeg grada i našeg fakulteta, te nas predstavili u najboljem svjetlu. ✨

“Ovaj uspjeh će nas definitivno motivisati da nastavimo sa radom i istraživanjem na polju umjetne inteligencije i IT-a općenito, i radujemo se da vidimo kako će se ova naša ideja nastaviti razvijati i doprinositi zajednici.

Hvala svima na podršci – nadamo se da je ovo samo jedan u nizu uspjeha koje ćemo postići kao studenti Politehničkog fakulteta.”-poručili su naši najbolji Esada Durmić , Ahmed Spahić, Jasmin Oruč i Lamija Arnaut, a dio njihovog tima bio je Ibrahim Okić iz Tuzle.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno