Zenica

Studenti iz Zenice na takmičenju u Beogradu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Studenti iz Zenice na takmičenju u Beogradu  – Studenti Pravnog fakulteta u Zenici na VIS moot takmičenju u Beogradu. Studenti Pravnog fakulteta u Zenici od 11.-13. marta 2016. drugu godinu zaredom učestvovali su na prestižnom VIS pre-moot takmičenju u Beogradu.

Takmičilo se više od 70 timova iz cijelog svijeta, a takmičenje se bazira na simulaciji arbitražnog suđenja na temelju Bečke konvencije o međunarodnoj prodaji robe. Ispred zeničkog Pravnog fakulteta učestvovali su Selma Hećimović, Marin Rašić, Igor Rimac i Demirel Delić, a cjelokupno suđenje odvija se na engleskom jeziku. Studente je predvodila asistentica Dženana Radončić.

Takmičenje ima za primarni cilj da studente što bolje pripremi za predstojeće najveće takmičenje studenata Pravnih fakulteta na svijetu, koje se od 16.-25. 3. održava u Beču ana kojem učestvuje 316 timova iz cijelog svijeta.

Tako dok studenti još čekaju rezultate takmičenja u Beogradu, već se pripremaju za takmičenje u Beču na koje odlaze u srijedu 16. marta.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno