Politika

Stranke koje podržavaju Bećirovića poručile iz Zenice: Denis nije tražio vlast, ali će je dobiti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U zeničkoj Areni održan je skup stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za člana predsjedništva Bosne i Hercegovine. Prisutnim su se između ostalih obratili kandidat Bećirović, predsjednik Naše stranke Edin Forto, SBB-a, Fahrudin Radončić i drugi.

“Država je svetinja, državu ne možemo promijeniti , ali lošu vlast možemo i to ćemo uraditi drugog oktobra. Za ovih 819 godina naša država je na ovoj balkanskoj vjetrometini preživjela ono što ne bi nijedna druga – ratne pohode, agresije, zločine, razaranja, genocide, velikodržavne projekte, ostavljanje od istoka i moralno sljepilo zapada i uprkos svemu tome opstali smo i naučili smo višestoljetno iskustvo koje glasi: Kada god smo bili razjedinjeni mi smo gubili, a kad god smo bili ujedinjeni mi smo pobjeđivali i zato smo se danas okupili iz raznih političkih partija da kažemo cijeloj BiH: Mi smo ujedinjeni za slobodnu BiH”, kazao je Bećirović.

Bećirović se zahvalio i borcima koji su branili BiH, penzionerima koji su izgradili ono što se ima, ženama za koje je rekao da su glavni i pokretački dio društva, radnicima koji grade i stvaraju nove vrijednosti i mladim ljudima bez kojih kaže nema ni sadašnjosti ni budućnosti

“Prvi sam kandidat za člana Predsjedništva koji je još 3. jula na konvenciji u Sarajevu javno predstavio i viziju i programske osnove i prioritete. Prvi sam kandidat koji je jasno rekao šta su njegova programska usmjerenja, a to su ujedinjenje oko životnih pitanja i budućnosti, ubrzani put u EU i NATO savez, borba za pravdnu i socijalnu državu, jačanje ekonomije i životnog standarda, jačanje odbrambene moći BiH i strateška modernizacija OS, jačanje državnog identiteta BiH i borba za društvo solidardnosti i ljudskih prava”, poručio je Bećirović.

Kazao je da “Bosna jeste historija, ali jeste i sadašnjost i budućnost. Jeste zemlja, ali jeste i država i domovina. Jeste ušće na kojoj se miješaju vode različitih civilizacija, ali jeste izvor našeg smisla. Jeste da joj stoljećima prognoziraju prolaznost, ali ona stoljećima pokazuje besmrtnost, a nama običnim smrtnicima čast je da služimo besmrtnoj BiH”.

Draganu Čoviću, Bećirović je poručio da većina Hrvata iz BiH našla treći entitet u Beču, Minhenu, Štutgartu, Berlinu, Briselu i širom zapadne Evrope, a Miloradu Dodiku da ako mu je BiH tijesna spakuje kofere i uputi se na prvi granični prelaz.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto poručio da sabura ima da se gradi zemlja, ali da ga nema za lošu vlast.

“Meni se čini da je sabur iscurio i strah nestao. U ovoj dvorani nema straha. Nema više mrve strpljenja za ovo što nam decenijama rade. U ovoj dvorani su dobri ljudi naše BiH“, kazao je Forto.

“Prije dvije i po hiljade godina Platon je napisao: ‘Najbolji među nama ne traže vlast.’ Naš Denis nije tražio vlast, nije tražio da bude kandidat za predsjednika države, mi smo to tražili od njega. Denis nije tražio vlast, ali dobit će je. Povedi nas Denise ujedinjene za našu Bosnu i Hercegovinu“, zaključio je Forto.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić osvrnuo se na izjavu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana da Zapad postoji da bi podijelio i iscjepao muslimane.

“Šta hoću da kažem? Prije 25 godina rahmetli Alija je bio mudriji, pametniji i veći državnik od ovih koji se sada hvale da nastave njegovo djelo, a nema nama Bošnjacima napretka, uspjeha ukoliko nas okrenu protiv Zapada. Ne može niko od naše djece praviti talibane da mrzimo zapadnu civilizaciju. Zahvaljujući Americi, EU i drugim zemljama zaustavljen je i drugi, treći

i Boga pitaj koji planirani genocid. Mi o tim stvarima moramo da govorimo jer je njihova kampanja zasnovana na tome ko je kao dobar, a ko je kao loš musliman”, poručio je Radončić na skupu.

Kazao je da žele prozapadnu, sekularnu državu u kojoj ćemo čuvati naše bošnjaštvo i naš autohtoni islam. Mi želimo državu kojom neće upravljati ni Beograd, ni Zagreb, ni Istanbul i da mislida je kandidat Denis Bećirović upravo takav čovjek koji će to omogućiti.

“Ko je branio nama, nije bilo ni Vučića, ni Dodika, da napravimo autoput Sarajevo-Bihać, Sarajevo-Tuzla, da izgradimo transverzale. Branili su nam oni koji traže naš glas i koji su nas varali u svim prilikama, kao što je Vijećnica, pa su se na kraju gospodinu Nikšiću i meni na televiziji izvinjavali. Bolan nemoj se izvinjavati ni Radončiću ni Nikšiću, izvini se ti svom narodu, žrtvama genocida. Njima treba da se izvinjavaš, a od njih tražiš da glasaju za tebe”, rekao je Radončić.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno