Politika

Stranka za BiH izbacila iz stranke načelnika Zavidovića Hašima Mujanovića zbog zloupotreba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika sala Centra za kulturu Zavidovići, bila je mjesto održavanja Izborne skupštine Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zavidovići, na kojoj je 28.09.2019. goeine izabran novi saziv Općinskog savjeta SBiH Zavidovići. Ukupno 170 delegata Izborne skupštine, sa Izborne liste od 33 kandidata, izabralo je 15 članova u novi saziv Općinskog savjeta.

Delegati su u svom izlaganju pozdravili spremnost Stranke da se suoči sa problemima u vlastitim redovima, da identifikuje odgovorne osobe i da ih pozove na odgovornost, bez obzira na položaj u Stranci ili na javnu funkciju koju obavljaju.

Izbornoj skupštini su kao gosti prisustvovali: predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić, predsjednik Glavnog odbora Muhidin Alić, predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Zenica Hasan Handžić i predstavnici Stranke iz susjednih Općina.

Najviši zvaničnici Stranke pohvalili su uspješnu organizaciju Izborne skupštine, čestitali izbor novom rukovodstvu i izrazili uvjerenje da će ovaj saziv Općinskog savjeta kvalitetno provoditi programsku orijentaciju i ciljeve Stranke za Bosnu i Hercegovinu, prvenstveno vodeći računa o kolektivu i interesu građana Općine Zavidovići, a ne o vlastitim i interesima pojedinaca, kao što je radilo prethodno rukovodstvo.

Predsjedništvo Izborne skupštine se zahvalilo Mjesnim odborima i aktivistima na pripremi Izborne skupštine i delegatima na odzivu. Također, Predsjedništvo se zahvalilo najvišim zvaničnicima Stranke na spremnosti da se beskompromisno obračunaju sa pojedincima u vlastitim redovima koji su u kontinuitetu koristili Stranku za ostvarivanje ličnih interese.

Novim članovima Općinskog savjeta su čestitali na izboru i zaželjeli uspjeh u radu.

Visoko.co.ba/Jasmin Muhić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno