Politika

Stranka Penzionera/Umirovljenika BiH Zenica – saopštenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka Penzionera/Umirovljenika BiH Zenica – saopštenje za javnost – Danas je u Zenici, uspješno održana Vanredna Izborna Konferencija Gradske Organizacije Stranke Penzionera /Umirovljenika BiH Zenica (GO SP-U BiH Zenica)

Poslije ličnog predstavljanja i predstavljanja Programa rada stranke za naredni period za Predsjednika GO SP/U BiH jednoglasno je izabran g-din Pajić Senad.

Cilj ovog ”prestrojavanja” penzionera u Zenici kroz kadrovsko ojačavanje Gradske organizacije najavljuje namjeru odlučnije borbe od strane stranke ove populacije da sudbinu penzionera, radnika sa poznim radnim stažom i sličnih socijalno ugroženih kategorija stanovništva ne prepuštaju slučaju niti onima koji ove kategorija stanovništva godinama varaju, manipulišu i koriste samo kao izbornu masu nudeći im “mrvice ispod stola” domovine koju su oni izgradili.

Radu konferencije su prisustvovali i dali puni doprinos predstavnici najviših organa SP-U BiH i Kantonalne Organizacije ZDK.

Prioritetni zadatak u narednom periodu je kandidovanje i predlaganje kompetentnih članova stranke za organe zakonodavnih tijela za Kantonalnu skupštinu, ZDK, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH..
Sa nivoa Gradske organizacije nemamo Kandidata za .člana Predsjedništva BiH ali će organi stranke naknadno odlučiti o pružanju podrške nekom od kandidata iz reda drugih političkih stranaka,. O ovome će mo odluku donijeti po objavljivanju imena kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Sa ove Konferencije penzioneri odlučno poručuju da će u predstojećoj političkoj borbi za svoja prava biti daleko konkretniji te koristiti sva demokratski dozvoljena sredstva i metode u ostvarenju svojih programskih ciljeva.

Predsjedništvo GO SP-U Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno