Politika

Održana sjednica Gradskog vijeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana sjednica Gradskog vijeća – Na sjednici Gradskog vijeća Zenice razgovarano je o problematici i trenutnom stanju u Javnom gradskom preduzeću “Zenicatrans-prevoz putnika”, koje već godinama ima probleme u finansijskom poslovanju.

Novi direktor preduzeća Besim Husaković prezentirao je vijećnicima detaljno finansijsko stanje i probleme u poslovanju, istakavši da je najveći i ključni problem reprogram duga prema Poreznoj upravi FBiH.

Završetak dogovora i potpisivanje reprogramiranja ovog duga, koji ih prati duži niz godina, osnovni je uslov ovom preduzeću za ponovno dobijanje licence za linijski prijevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

– Tehnički za dobijanje licence ne treba puno vremena, ali prije svega se mora potpisati reprogram duga prema Poreznoj upravi, i trenutno nastojimo da utvrdimo njegov precizan iznos – kazao je Husaković.

Poslije rasprave o ovoj temi usvojena su dva zaključka, da se daje podrška nastojanjima menadžmenta i radnika “Zenicatransa-prevoza putnika” u nastojanjima da se prevaziđu ovih problemi, i da se od svih učesnika traži da putem dogovora i zakonskih procedura osiguraju se uslovi za postizanje rješenja za reprogram i izdavanje licence za linijski gradski prijevoz.

Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje izvještaja o izvršenju budžeta Grada Zenica za prošlu godinu, te informacija o radu Policijske uprave I Zenica sa ocjenom bezbjednosti tokom 2017. godine i u period januar – mart ove godine, zatim informacija o zdravstvenom stanju stanovništva i organizaciji zdravstva na području Zeničko-dobojskog kantona za 2016. godinu, i informacija o realizaciji aktivnosti klubova za stara lica i aktivnosti na poboljšanju uslova života osoba treće dobi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno