Biznis

“Štrabag” traži 40 miliona KM odštete od EP BiH

“Štrabag” traži 40 miliona KM odštete od EP BiH – Austrijski “Štrabag” pokrenuo je postupak pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Briselu zahtijevajući od “Elektroprivrede BiH” isplatu odštete od 40 miliona KM zbog spora u vezi sa gradnjom hidrocentrale “Vranduk”, piše “Dnevni avaz”.

I “Elektroprivreda BiH” smatra da je oštećena jer je ispoštovala svoj dio ugovora i traži od “Štrabaga” da im isplati 30 miliona eura.

Austrijska firma tužila je “Elektroprivredu BiH” zbog spora u vezi sa gradnjom hidrocentrale “Vranduk”, čiji su radovi 2016. godine zaustavljeni, potvrđeno je u “Elektroprivredi BiH”.

“Štrabag”, koji je bio vođa konzorcija na projektu vrijednom 114 miliona KM, odlučio je početkom 2016. godine da raskine ugovor jer je tražio da mu bude obezbijeđeno dodatnih 20 miliona KM za radove, na šta “Elektroprivreda BiH” nije pristala.

Biznisinfo.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem