Ostali sportovi

Stonoteniseri zeničke Mladosti ovog vikenda izgubili derbije kod Mostara i još neporažene Banja Luke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon dva gostujuća poraza ovog vikenda, jučer od Mostara i danas od Banja Luke, izvjesno je da će stonoteniseri zeničke Mladosti u odbranu naslova prvaka Bosne i Hercegovine u play-offu krenuti s treće pozicije pa neće imati prednost domaćeg terena.

Zeničani su, naime, nakon vodstva od 2:0, jučer na gostovanju u Mostaru poraženi s 4:2, odnosno istim rezultatom kojim su i u prvom dijelu sezone protiv istog rivala slavili na svom terenu. Danas su, također nakon velike borbe, pretrpili poraz kod vodeće Banja Luke, koja je na svom terenu bila bolja te slavila s 4:3.

Banjalučani su jesenas u Zenici slavili s 4:0, a današnjim su trijumfom ostali jedini tim bez poraza ove sezone. Mostar je ovog vikenda s 4:1 kao domaćin savladao na svom terenu i do ovog kola četvrtoplasirani CM Vitez. CM Vitez je ovog vikenda s 0:4 poražen i na gostovanju kod Banja Luke pa su sada na omjeru 12-7.

Do kraja regularnog dijela preostalo je da se odigra još samo tri kola, a sigurna tri učesnika doigravanja su neporažena Banja Luka je vodeća (19-0), Mostar (17-2) i Mladost (15:4), dok će četvrti učesnik doigravanja i rival Banja Luke u polufinalu vjerovatno biti poznat tek nakon odigranog posljednjeg kola, dok je već izvjesno da će drugi polufinalni par biti Mostar – Mladost.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno