Ostali sportovi

FOTO: Članovi Karate kluba Internacional sjajni na “BH Sarajevo Open 2023”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički Karate klub INTERNACIONAL nastupio je na BH SARAJEVO OPENU 2023. , izbornom takmičenju za djecu, kadete, juniore, U21 i seniore koje je održano u Sarajevu u dvorani “Goran Čengić” na Grbavici 1.i 2. aprila 2023. godine u odličnoj organizaciji Karate saveza Federacije BiH!

Na ovom takmičenju nastupilo je 105 karate klubova iz pet država sa 876 učesnika!

Ekipa INTERNACIONALA nastupila je sa šest takmičara u disciplinama kate i kumite! U najjačoj konkurenciji karatisti INTERNACIONALA osvojili su četiri medalje,dvije zlatne,jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Medalje su osvojili:ANIS KARIĆ, dvije zlatne u diciplini kate i borbe;INDIR BAŠIĆ,bronzana u disciplini kate i Kata tim(Anis Karić,Dženan Šušić i Rejhan Arnaut),srebrna,dok je Hrustić Ahmed eliminisan u borbi za medalju i zauzeo 5.mjesto! Najuspješniji takmičar na ovom Kupu je naš takmičar ANIS KARIĆ sa osvojene dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom!

Ovim nastupom karatisti INTERNACIONALA potvrdili su odličan rezultat ostvaren na nedavno održanom Federalnom prvenstvu!

U narednom periodu slijede nastupi na Državnom prvenstvu BiH krajem aprila,a potom učešće na takmičenjima po Programu KS FBiH i Balkanskom prvenstvu za djecu!

Uprava Kluba čestita osvajačima medalja i trenerima!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno