Biznis

Stolice ispitane u laboratoriji LIND na sajmu u Kelnu / Agencija ZEDA

Najznačajniji međunarodni sajam namještaja u Kelnu, na kojem učestvuju izlagači iz 50 zemalja svijeta, od čega je 17 izlagača iz Bosne i Hercegovine, počeo je u ponedjeljak, 15.januara 2018. godine. Radi se o sajmu na kojem se određuju trendovi za sljedeću godinu i na kojem učestvuju brojni renomirani proizvođači.

Bosna i Hercegovina iz godine u godinu bilježi rast izvoza u ovoj oblasti unatoč brojnim problemima s kojima se suočavaju.

Svoj doprinos povećanju konkurentnosti bosanskohercegovačkih izvoznika dala je i Laboratorija LIND koja djeluje kao organizaciona jedinica unutar Agencije ZEDA. Nekoliko stolica ispitanih u Laboratoriji LIND izložene su na sajmu u Kelnu, a u toku je i ispitivanje sigurnosti nekoliko stolica proizvođača iz naše zemlje koji su također izlagači na ovogodišnjem sajmu u Kelnu.
Proizvodi koji zadovolje zahtjeve standarda pri realizaciji ispitivanja u Laboratoriji LIND, dobivaju izvještaj o ispitivanju i to im je velika prednost, a vrlo često i preduslov za plasman na tržištu u odnosu na iste proizvode koji nemaju dokaz da njihov proizvod zadovoljava propise i zahtjeve o sigurnosti proizvoda.

-“U praksi, naš rad se ne svodi samo na finalno ispitivanje gotovog proizvoda, već razvijamo sa proizvođačima namještaja pri čemu proizvođači donose proizvode na ispitivanje prije nego uđu u finalnu proizvodnju čitave serije proizvoda. To proizvođačima direktno smanjuje troškove jer se eventualne nepravilnosti/greške otklone u fazi proizvodnje i smanjuju se troškovi naknadnih intervencija” –pojasnili su iz Laboratorije LIND.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem