Biznis

Sastanak Agencije ZEDA i Britanske ambasade – razgovor o mogućnostima saradnje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sastanak Agencije ZEDA i Britanske ambasade – razgovor o mogućnostima saradnje – Jučer, 18. januara 2018. godine, Agenciju ZEDA posjetila je gđa. Alma Kadunić, direktorica Odjela za međunarodnu trgovinu i investicije Britanske ambasade u BiH. Povod posjete bio je radni sastanak na kojem su predstavnici Agencije ZEDA prezentovali rad Agencije i dosadašnje rezultate te predstavili Laboratoriju LIND, Biznis inkubator Zenica, Impulsni kreativni centar i najavili buduće planove, aktivnosti i potrebe.

Gđa. Kadunić je prezentirala aktivnosti Britanske vlade na jačanju poslovnog ambijenta u BiH te predstavila platformu za intenziviranje saradnje britanskih i bosanskohercegovačkih privrednika.

Na sastanku se govorilo o Samitu o Zapadnom Balkanu koji će se ove godine održati u Velikoj Britaniji, a na kojem će se, između ostalog, razgovarati o digitalizaciji tržišta i razvoju poduzetništva u regiji.

Također, predstavljen je i Britanski poslovni klub, neformalno udruženje više od 100 britanskih kompanija koje, direktno ili preko distributera, djeluju na tržištu BIH.

„Nadamo se da ovaj sastanak predstavlja početak jedne saradnje koja će se u budućnosti intenzivirati i donijeti konkretne rezultate. Također, ovo može značiti i intenziviranje saradnje zeničkih i britanskih privrednika te svima na obostrano zadovoljstvo donijeti višestruku korist. Veliko nam je zadovoljstvo što smo učinili prvi korak ka ovom putu, a velike stvari tek slijede“-poručuju iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno