Ostali sportovi

Štokholm: Pezer drugi na Dijamantnoj ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer osvojio je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u švedskom gradu Štokholmu. Pezer je u petoj seriji bacio kuglu na 19.65 metra, a bolji od njega na mitingu Dijamantske lige bio je kanadski atletičar Nedow Tim (20.78). Treće mjesto je zauzeo estonski predstavnik Galeta Kristo (19.03), dok su švedski predstavnici Arrhenius Niklas (18.45) i Olsson Mats završili na četvrtoj i petoj poziciji.

Vrijedi istaći da je osvojeno drugo mjesto donijelo Pezeru novčanu nagradu od 6000 dolara, a njegov današnji nastup u Štokholmu ujedno je najveći uspjeh bh. atletike nakon Tukine pobjede. Pezer je uspješan bio i u martu mjesecu ove godine, kada je osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle u konkurenciji mlađih seniora (U-23) na Evropskom zimskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji.

SportSport 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno