Ostali sportovi

EYOF: Lamija nije ušla u finale

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. atletičarka Lamija Pašalić je na EYOF-u u Tbilisiju u skoku u vis uspjela da preskoči 1,61 metar što na žalost nije bilo dovoljno za napredovanje u finale, ali je atletičarka Katarina Lemez u disciplini 800 metar sa rezultatom 2:15,83 ušla u finale, kao i bacačica kugle Mediha Salkić koja je već u prvom pokušaju prestigla normu od 44 metra i sa novim ličnim rekordom od 44,97 metar ušla u finale, saopćio je Olimpijski komitet (OK) BiH.
BiH je po prvi put na višesportskom takmičenju u organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) imala predstavnika iz gimnastike, i to na preskoku i razboju.  Gimnastičar Sergej Malić – Čorni zauzeo je 78 mjesto u razboju i 74 mjesto u preskoku od ukupno 82 takmičara.
Plivaču Mihajlu Čeprkalu je u disciplini 400 metara kraul za par centimetara izmakla medalja i osvojio je četvrto mjestom, sa 3:55,49, te je ovim rezultatom ispunio Olimpijsku B normu za Rio 2016.
Košarkaši BiH su pobjedili drugu utakmicu zaredom i porazili domaću reprezentaciju Gruzije sa rezultatom 81:74.
Danas naše momke očekuje utakmica sa Turskom, ali bez obzira na ovaj ishod bh. tim će se takmičiti u polufinalu ovog Festivala



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno