Info

Stiže period sunčanog vremena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prema vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH Stiže period sunčanog i stabilnog vremena.

U Bosni se danas očekuje pretežno oblačno prije podne uz mogućnost malo kiše, a u višim predjelima malo snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Oblačnije prije podne na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa, navode iz FHMZ-a BiH.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 5 i 0, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusa.

Pretežno sunčano vrijeme zadržaće se i u ponedjeljak. Prije podne lokalno će biti magle u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 4 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 stepeni Celzijusa.

Iz FHMZ-a za utorak najavljuju u Bosni postupno naoblačenje sa sjevera, od jutarnjih sati prema sredini dana. Slaba kiša se očekuje u sjevernim područjima zemlje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u jutarnjim satima slab južnog smjera. Postupno će vjetar mijenjati smjer na sjever i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između – 2 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno