Info

Stiže nam prvi toplotni val u ovoj godini: Temperature i do 40 stepeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U našoj zemlji danas se očekuje djelimično sunčano vrijeme, a u Hercegovini više sunca. Sutra u cijeloj BiH sunčano uz blagi porast temperature.

Već od ponedjeljka, 10. jula, temperature će u svim krajevima BiH rasti i kretat će se u unutrašnjosti zemlje oko 30, a u Hercegovini i do 36 stepeni Celzijusa.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u narednoj sedmici svjedočit ćemo prvom toplotnom valu u ovoj godini.

– Kako bude sedmica odmicala, temperature će rasti. Prema sadašnjim pokazateljima, pred kraj naredne sedmice u Hercegovini se očekuje i do 40 stepeni Celzijusa – navode.

Već od sutra stanovnici Hercegovine suočiti sa tropskim noćima.

– Minimalna temperature tokom noći neće padati ispod 20 stepeni, a kako sedmica bude odmicala one će se popeti i na 23 stepena Celzijusa. Koliko će se toplotni val zadržati, u ovom trenutku teško je tačno prognozirati, ali prema trenutnim podacima, cijele naredne sedmice bit će izuzetno toplo bez padavina – poručuju iz Zavoda.

Zbog najavljenih visokih temperatura iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda apeliraju na građane, posebno osjetljive kategorije, djecu, starije osobe, hronične bolesnike i trudnice, da u periodu od 11 do 17 sati svoje obaveze na otvorenom svedu na minimum.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno