Zenica

Stipendije za 100 učenika i studenata

Stipendisti fondacije i BBI banke
Stipendisti fondacije i BBI banke
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stipendije za 100 učenika i studenata – Učenici i studenti iz Regije Zenica bez jednog ili oba roditelja, njih ukupno 100 potpisali su Ugovore o stipendiranju koje dodjeljuje BBI banka iz Fonda Sheik Saleh Kamela. Vrijednost stipendije je 100 američkih dolara na mjesečnom nivou, a ugovori su potpisani na 12 mjeseci.

Ovo je dio projekta koji se provodi u Bosni i Hercegovini, a kojim će biti obuhvaćeno 500 učenika i studenata. Ove aktivnosti je podržala i Islamska zajednica u našoj državi čiji je predstavnik na ceremoniji potpisivanja ugovora Ibrahim Begović kazao da “znanje potiče, podstiče i afirmiše.“

– Obrazovanje je svjetlo koje obasjava progres čitave zajednice tako da vjerujem da ćete uspješno okončati započeti proces edukacije – kazao je Begović.

Podršku ovom projektu dali su i Premijer Zeničko- dobojskog kantona Miralem Galijašelević i Predsjedavajuća Skupštine Draženka Subašić koji su zajednički zaključili da je ovo najbolja investicija BBI banke.

Direktor BBI banke Amer Bukvić je u obraćanju stipendistima kazao da je ovo jedan od prvih podviga u njihovim životima i da očekuje od njih još puno životnih pobjeda.

– Živimo u vremenu koje je brzo i očekujem da postanete lideri u društvenoj zajednici – zaključio je Bukvić.

Studenti stipendisti Rejhana Numanović i Nermin Mameledžija su se zahvalili BBI banci i Fondu Sheik Saleh Kamel uz obećanje da će svojim učenjem opravdati ukazano povjerenje.

(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno