Info

Štićenici četiri doma za nezbrinutu djecu se danas u Visokom druže sa vrhunskim bh. sportistima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Visokom u kompleksu “Ravne” Semir Osmanagić organizovao okupljanje na kojem su se sa djecom bez roditeljskog staranja iz četiri bh. grada družili vrhunski bosanskohercegovački sportisti.

Osnivač Fondacije “Bosanska piramida Sunca” je istakao kako je na taj način želio djeci bez roditelja uljepšati barem jedan dan u godini.

“Iz kompleksa ‘Ravne’ idu uvijek lijepe priče i javnost je naviknuta na ovu pozitivnu energiju. Danas je poseban dan kada odajemo priznanje sportu, djeci i mladosti. ovdje su došla djeca iz četiri doma za nezbrinutu djecu iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice, njih 105 djece plus 30 nastavnika i pedagoga.

U moru problema sa kojima se svakodnevno susrećemo zaboravljamo na one najveće, a to su djeca koja su ostala bez najvažnijeg u životu, bez roditeljske brige.

Društvo se i brine i ne brine o njima, a mi im želimo pokazati barem na jedan dan da ima onih koji se žele brinuti o njima. Nema ljepše stvari nego da ih spojimo sa našim vrhunskim sportistima. Tu su Jusuf Nurkić, Mirza Teletović i Džanan Musa, tri najbolja naša košarkaša u zadnjih 30 godina, tu su i nogometaši Vedad Ibišević, Sergej Barbarez i Muhamed Konjić, tu je i naša košarkašica Marica Gajić, a i naša diva Hanka Paldum.

Sljedećeg puta ovo će biti regionalni događaj, a na kraju i globalni”, poručio je Osmanagić.

Sportisti koji su došli na druženje sa najmlađim su poručili kako im je drago biti tu uz njih i družiti se s njima, te su se zahvalili Osmanagiću što je organizovao ovaj događaj.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno