Naše

Stav: Jedan dan u šalter sali Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan dan u šalter sali Grada Zenice – Jutros u osam sati došao sam u šalter salu sa namjerom da ovjerim dva dokumenta. Na aparatu sam dobio broj 97.  Kako piše na obavještenju u šalter sali, dokumenti se ovjeravaju na šalterima 1, 2 i 3.

Šalter broj 1 nije radio, a na šalteru 2 i 3 obrađivani su brojevi 7 i 15. Pratio sam do 9,15 sati šta se dešava i u 9,15 je obrađivan broj 25.

Naravno, odustao sam od čekanja zbog drugih ličnih obaveza i svoj broj 97 dao sam nekome od stranki. Šta se dešavalo u periodu od 8-9,15 sati? Dvije stranke su došle sa „brdom nekih“ papira-listova za ovjeru. Jedna stranka je ostala oko 20 minuta na šalteru 2, a druga stranka oko 25 minuta na šalteru  broj 3.

Prosto nevjerovatno da ne stave neki red za stranke koje imaju više dokumenata-listova za ovjeru.

U 11,30 sati ponovo sam navratio i uzeo broj. Sada sam dobio broj 272, a na šalteru je obrađivan broj 115.

Zbog ranije preuzetih obaveza, napustio sam šalter salu i ponovo došao u 14.30 sati. Moj uzeti broj u 11,30 sati (272)  je „promakao“ i obrađivan je broj 336.

Uzimam ponovo novi broj sa aparata sa brojem 372. Sa malom nadom da ću biti uslužen danas, ostajem čekati do kraja radnog vremena. U 15,30 na šaltere se „uvaljuje“ mlađi bračni par sa brojevima 358 i 365.  Ostaju po 20-ak minuta i do kraja radnog vremena (u 15,55 sati) ovjeravanje je došlo do broja 370. Tako sam ja i još nekoliko stranki ostali neusluženi, jer je isteklo radno vrijeme (kažu da moraju razdužiti pečate). Moj broj 372 ostaje „ćorak“ za danas.

Šta je potrebno uraditi za ove stranke koje imaju više dokumenata – listova za ovjeru? Jedan od mogućih prijedloga je da se ove stranke moraju odvojiti na poseban šalter i naručivati po satnici uz predočenje količine materijala za ovjeru. Bez ovoga reda nema napretka u šalter Sali Grada Zenice.

Molim administraciju Grada da razmotri ovaj prijedlog. NAPOMENA: znam da postoji Sistem aktivnog čekanja, čak i ONLINE aplikacija za praćenje koji broj je trenutno na šalteru. Međutim, postoje Zeničani koji nemaju 24-satni internet na “pametnim telefonima”, a Boga mi, ni “pametne telefone”.

Narod gunđa, a ništa se danima ne rješava, tamo je po cijeli dan haos. Ako je potrebno provesti pola dana u zagušljivom redu, da bi ovjerili JEDAN ili dva papira, onda je to strašno! Nadam se da će administracija Grada nešto poduzeti.

Zeničanin



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno