Rekreacija

SRK Tvrđava: Na Airsoft susretu “OP: Sloboda 3 – Total war” više od 140 učesnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 28.i 29. avgusta, Sportsko rekreativni klub Tvrđava organizuje peti airsoft susret pod nazivom OP: Sloboda 3 – Total war, koji će biti održan na Lastavici (Radinovići). Susret počinje u subotu u 16h i završava u nedjelju u 16h. Ovaj airsoft susret je jedan od najvećih u Bosni i Hercegovini i ove godine okuplja više od 140 igrača iz cijele države, od Mostara do Tuzle, preko Banja Luke do Velike Kladuše.

Do sada je bilo i inostranih airsoftera, i ove godine ih je bilo najavljeno, ali nažalost, zbog situacije sa Covidom ove godine će izostati. Također želimo da napomenemo da NATO u Bosni i Hercegovini već tri godine daje potpunu podršku ovom događaju, što daje veliki značaj nama kao organizatorima, ali i samom sportu.

Airsoft je inače adrenalinska, vojno simulacijska igra koja je rođena krajem 70-ih, početkom 80-ih u Japanu i Hong Kongu, koja okuplja ljubitelje prirode, ekstremnih sportova i adrenalina, dobrog druženja i upoznavanja novih ljudi. Nakon toga se širi munjevitom brzinom po cijelom svijetu, a u BiH je airsoft stigao prije nekih 15ak godina. U našem gradu je zvanično od 2014.kada se registrovao i prvi zenički, jedan od vodećih u BiH, airsoft klub SRK Tvrđava.

Ovom prilikom pozivamo građane da svoje izlete i šetnju u prirodi pokušaju da prilagode ovom događaju i zaobiđu lokaciju na kojoj se odvija naš susret. Također se zahvaljujemo svima koji su dali i davali godinama podršku organizaciji našeg airsoft susreta i pomogli da izrastemo u međnarodno prepoznatljiv airsoft brend.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno