Nogomet

Sređuje se stanje u NK Čelik ?

Sređuje se stanje u NK Čelik ? – Stanje u sportskom dijelu Nogometnog kluba Čelik iz Zenice sređuje se iz dana u dan. Nakon perioda burnih dešavanja poslije završetka premijerligaškog prvenstva i odlaska čak osam standardnih prvotimaca te prvog trenera Elvedina Beganovića, novi sastav Čelika dobija svoje konture.

Formiran je novi stručni štab sa Kemalom Alispahićem na čelu, kojem su pomoćnici Izudin Kamberović, Nedim Šišić i Nijaz Hrustanović, a najavljen je dolazak i većeg broja igrača, koji bi trebali osigurati rezultatski opstanak najpopularnijeg zeničkog sportskog udruženja.

U NK Čeliku vjeruju da će se brzo riješiti i nepoznanica u vezi sa formiranjem novog upravnog odbora, ili komisije koja bi do daljnjeg vodila poslove u klubu. Napori predsjednika Skupštine i komisije koja je pripremala novi organizacijski sistem nisu donijeli veće rezultate, tako da je sada na potezu gradska uprava, koja mora pokazati više interesa za klub, te energičnije i efikasnije pomoći u rješavanju nagomilanih gradskih problema u sportu.

U prvom kolu novog prvenstva ekipa Čelika igra na Bilinom polju s momčadi Metalleghe iz Jajca.

Tagovi
loading...