Nogomet

Obraćanje novog trenera Čelika

Obračanje novog trenera Čelika
Obračanje novog trenera Čelika
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obraćanje novog trenera Čelika- U holu stadiona “Bilino polje” danas je održana vanredna konferencija za medije. Povod za press je predstavljanje i obraćanje novinarima novog šefa stručnog štaba NK Čelik, Kemala Alispahića.

Nakon prelaska doskorašnjeg šefa stručnog štaba Čelika, Elvedina Beganovića, u kakanjski Rudar, na Bilinom polju brzo su reagovali i postigli dogovor sa sarajevskim stručnjakom Kemalom Alispahićem.

Paralelno s ovim aktivnostima vode se i aktivnosti na konsolidaciji kluba, a Gradska uprava već čini određene poteze na tom planu.

Na početku svoga obraćanja Alispahić je istakao da mu je čast što mu je pružena prilika da radi u Čeliku, jer kako kaže „Čelik gledam kao klub bez kojeg se nijedna priča u nogometu u BiH ne može zamisliti“. Njegovi motivi dolaska su isključivo sportski i kao slobodan trener, nakon dugogodišnjeg rada u inostranstvu, dobio je poziv iz zeničkog Premijerligaša. Kako reče došao je da pomogne da se situacija u Čeliku stabilizuje, a kaže zna za sadašnje probleme u Čeliku.

– Trebamo svi da pomognemo klubu da uplovi u mirniju luku i da se počnu raditi prave stvari. Problema ima mnogo i hajde malo da ubacimo optimizma i siguran sam da klub neće ispasti iz Premijer lige. Čelik je bio i u goroj situaciji, po mom mišljenju, znam da me čeka puno posla, a malo je vremena do početka novog prvenstva. Spreman sam odgovoriti zadatku, jer Čelik ima sjajnu infrastrukturu i moramo vratiti sjaj omladinskoj školi kluba, jer je Čelik prije rata imao jednu od najboljih škola u bivšoj državi, kazao je, pored ostalog, Alispahić.
Novi trener naglašava da se mora što prije početi sa radom kako bi se uvjerio u kvalitet onoga čime raspolaže.

Potebno je obaviti sva testiranja igrača i snimiti stanje postojećeg igračkog kadra

Ne zna hoće li ići na pripreme van Zenice, jer ovdje imaju sve uslove za rad. Više voli da su igrači zadovoljni, nego da troše novac na pripreme i putovanja.

Alispahić posebno ističe:

-Volio bih da u ekipi imam desetak Zeničana, jer nijedan klub ne može uspjeti bez domaćih snaga.-
Do ponedjeljka bi trebao biti posložen igračka kadar za novu sezonu. Uskoro bi se trebali angažovati i novi pomoćnici šefa stručnog štaba, mladi i stručni momci, koji će zamijeniti Senada Brkića i Nijaza Hrustanovića.

Inače, Kemal Alispahić (51), nekadašnji igrač, Željezničara, Sarajeva, Slobode iz Užica, Duisburga, Kayserispora, Lausanne-Sporta.
U trenerskoj karijeri Alispahić je vodio osam klubova i reprezentacija. Radio je u BiH (Željezničar, Sarajevo, Jedinstvo Bihać), Azerbejdžanu, Iranu, Siriji i Tadžikistanu.

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno