Zenica

Srednjoškolci obradovali hiljadu mališana

Jedno dijete, jedan slatkiš
Jedno dijete, jedan slatkiš
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srednjoškolci obradovali hiljadu mališana- U sklopu redovnih aktivnosti Mreže vijeća učenika ZDK i ove godine tradicionalno je realizovana akcija ”Jedno dijete, jedan slatkiš”.

Učešće u akciji su uzele sve škole sa područija Zeničko-dobojskog kantona, a vrijedni srednjoškolci su uspjeli sakupiti slatkiše u vrijednosti od 9670,15 KM i tako pokloniti više od 1000 paketića za najmlađe.

– Ova akcija ima posebnu sentimentalnu vrijednost za srednjoškolce, jer osmijeh i zagrljaj koji se dobije prilikom darovanja paketića su neprocjenjivi i upravo je to razlog zašto je mreVUK ZDK svake godine sve bolji i bolji. Također, ova akcija je prilika da pokažemo našem društvu koliko je bitna humanost, empatija i snažna volja bez obzira koliko godina imate – kazala je za Faktor.ba Ajsa Luković, predsjednica Mreže vijeća učenika ZDK.

Paketići su uručivani različitim ustanovama, udruženjima, socijalno ugroženim porodicama, djeci bez roditeljskog staranja u svim općinama Zeničko-dobojskog kantona.

(B. Mahmić/Faktor.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno