Zenica

Foto: Badnje veče u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Badnje veče u Zenici- U crkvi Rođenja presvete Bogorodice u Zenici večeras je službena večernja služba kojom su pravoslavci obilježili Badnje veče pred veliki blagdan Božić. Na večernjoj službi jerej Marko Maleša vjernicima je uputio poruku da je Božić praznik mira i ljubavi, i da je to ono što trebaju njegovati.

“Sa pozdravom ‘Mir Božiji, Hristos se rodi’, izražavamo svoju plamenu želju i neisušnu potrebu da se mir Božiji useli u svakog od nas, ali i među nas, djecu Božiju, naslijeđe Njegovo na ovome svijetu, prvo kao život našeg života, svjetlost svijeta, istina i put, a potom i sve ostalo”, poručio je Maleš te svim vjernicima čestitao nastupajući Božić.

Uprkos ledenoj kiši, nakon večernje službe u dvorištu crkve zapaljen je badnjak, a druženje je nastavljeno uz muziku, kuhano vino i vatromet.

Tekst: E. Mehić (Klix),

Foto: Jasmin Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno