Rukomet

ŠR Čelik Junior u gradskom derbiju bolja od RK Čelik- prvi poraz RK Čelik u sezoni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvi poraz RK Čelika u prvenstvu od ŠR Čelik JuniorUtakmica 7. kola Prve lige FBiH, RK Čelik Junior – RK Čelik igrana u gradskoj areni Husejin Smajilović. Rezultat: 23:21 za Školu Junior (poluvrijeme 11:10). Sudije: Mulahasanović (Maglaj) i Širić (Žepče). Delegat: Nermin Šaković (Gračanica). Isključanja: Škola Junior 6 minuta, RK Čelik 8 minuta. Sedmerci: Škola Junior 0, RK Čelik 1 (1).

ŠR ČELIK JUNIOR: Amar Ekinović (1), Anes Suljić (8), Ajdin Tufekčić, Demir Šabanović (1), Edhem Grabus (4), Omer Suljić (1), Stjepan Baltić (4), Malik Delić, Džan Čeljo, Ismar Đapo, Nikola Nevistić, Ahmet Sivac (3), Filip Ikić, Andrej Matošević, Adnan Balta (1), Amel Beganović. Trener: Vladimir Zeljko.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić, Muaz Kusić (4), Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević (2), Mirsad Čelenka (1), Faris Mrako, Talha Velagić, Ante Dragičević (7), Amar Kobilica (4), Tarik Kubat, Edin Gušić (3), Dženan Hodžić, Mensur Hadžić, Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Ljubomir Filipović.

Škola rukometa Čelik Junior pobijedila RK Čelik rezultatom 23:21 (poluvrijeme 11:10)
Kod RK Čelika podbacio cijeli tim, posebno u napadu, sa čak 23 tehničke greške
I pored izgubljene utakmice Čelik ostao na čelu tabele
Idemo dalje – poručuju iz RK Čelika
Zaslužena pobjeda Čelik Juniora
Škola rukometa Čelik Junior zasluženo je pobijedila RK Čelik rezultatom 23:21 (poluvrijeme 11:10). Kod RK Čelika je podbacio gotovo cijeli tim, posebno u napadu, gdje su zabilježili čak 23 tehničke greška i zicera.

U greškama su prednjačili najstariji i najiskusniji igrači pa su se, u želji da preokrenu rezultat u svoju korist, naprosto ispromašivali i izgriješili. Istina, ni golmani RK Čelika nisu bili na nivou prethodnih šest utakmica u kojima je RK Čelik ostvario šest pobjeda.

RK Čelik Junior je bolje otvorio utakmicu i vodio minimalnim rezultatom. Tek u 25. minuti igre RK Čelik je izjednačio rezultat na 9:9. Ipak, prvo poluvrijeme se završava jednim golom razlike u korist RK Čelik Junior (11:10).

U drugom poluvremenu je nastavljena borba za svaku loptu, pa je RK Čelik početkom drugog poluvremena ponovo izjednačio, pa čak i poveo. Završnica utakmice je pripala Čelik Junioru kao i pobjeda rezultatom 23:21.

Kod RK Čelik Juniora Anes Suljić je postigao najviše golova (8), a kod RK Čelik Ante Dragičević (7 golova).

Valja zabilježiti da je srednji bek RK Čelika Adnan Sumbuljević u toku utakmice u žaru borbe od Amara Ekinovića ”zaradio” slomljen nos, ali je ipak odigrao veliki dio utakmice, sve dok zbog faula nije isključen.

RK Čelik: idemo dalje!

Trener RK Čelika Miki Filipović je nakon utakmice izjavio:

– Nažalost, nismo uspjeli! Podlegli smo pritisku koji uvijek imamo kad igramo sa Čelik Juniorom. Nevjerovatno je koliko smo griješili u napadu. Naša odbrana je bila korektna, a RK Čelik Junior je kaznio sve naše greške. Mi imamo neiskusnu ekipu i ovakve stvari nisu tragedija. Moramo i dalje puno raditi, dignuti glavu i nastaviti dalje. Sve čestike Čelik Junioru, koji su odigrali odličnu utakmicu, borili se i izborili za pobjedu. Mi smo pali na ovom ispitu, ali borićemo se dalje – rekao je Miki Filipović.

Sedmoplasirani bolji od prvoplasiranog!

Sve u svemu, zaslužena pobjeda Čelik Junior, gdje je sedmoplasirana ekipa sa tabele pobijedila prvoplasiranu. Za utjehu je da RK Čelik, i nakon ove utakmice, ostaje na čelu tabele, sa jasnim ambicijama da nastave grčevitu borbu za plasman u Premijer ligu BiH.

– Idemo dalje! Čestitam Školi Čelik Junior na pobjedi čistoj kao suza. Porazi na sportskom terenu i najboljih ekipa nisu poželjni, ali se dešavaju. Ovaj poraz nas neće uzdrmati i smatramo ga lošim danom većine igrača naše ekipe, gdje smo, kao i uvijek kad je u pitanju međusobni gradski derbi u Zenici, naišli na raspoloženu ekipu RK Čelik Juniora. Ovaj poraz će nas još više ujediniti u želji i borbi da ostvarimo naš veliki cilj da do kraja jesenjeg dijela prvenstva ostanemo na prvom mjestu, a da na proljeće idemo u Premijer ligu BiH! – izjavio je za naš portal nakon ove, za RK Čelik kobne utakmice, predsjednik RK Čelika Pane Škrbić.

Za naredni vikend RK Čelik gostuje u Travniku, gdje se sastaje sa domaćinom RK Travnikom, a u RK Čeliku vjeruju da će se dobro spremiti za taj meč.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno