Rukomet

ŠR Čelik Junior pobjednik Goražde Cupa 2024

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukometni klub „Goražde“ bio je organizator turnira na kojem su nastupili i dječaci ŠR Čelik Junior, selekcija 2009. godište i na kojem su osvojili prvo mjesto.

Utakmice su igrane u dvorani „Mirsad Hurić“.

Važno je naglasiti da je ovo čak treće finale u kome su nastupili dječaci ŠR Čelik Junior na četiri odigrana turnira u posljednje četiri sedmice i dvije pobjede u finalu i to:

Winter Cup Visoko (2. mjesto)
Omladinski turnir – 70. jubilej (1. mjesto)
Zenica Handball Cup (4. mjesto)
Goražde Cup 2024 (1.mjesto)

Rezultati iz grupne faze:
ŠR RK “Čelik Junior” – RK „Gradačac 1954″ 26:18
ŠR RK “Čelik Junior” – RK “Izviđač” 27:22
FINALE
ŠR RK “Čelik Junior” – MRK „Goražde“ 20:18;

Povodom pobjede na ovom turniru ŠR Čelik Junior je objavio:

-ZLATNI DJEČACI. Naša fenomenalna selekcija 2009. godišta osvojila je Goražde Cup 2024! Tvrda, kvalitetna i napeta finalna utakmica turnira u kojoj naši dječaci dolaze do pobjede, uprkos rezultatskom deficitu od jednog gola na poluvremenu (8:7) Rezultat na kraju susreta:
MRK “Goražde” – ŠR RK “Čelik Junior” 18:20.

Na listi strijelaca ove utakmice, zlatnu selekciju je predvodio Jaganjac sa 8 postignutih golova, a pratili su ga Arnautović sa 5, Delihasanović sa 4, Međugorac sa 2, te Beganović sa jednim postignutim pogotkom. Na golu sjajni Prcanović sa 6 odbrana. Nagrada za najboljeg igrača turnira pripala je našem Delihasanović Adelu! Čestitke našim izvrsnim momcima i njihovim trenerima, kojima ovom prilikom, po ko zna koji put, želimo poručiti da smo ponosni na njihov trud i rezultate, te im želimo sretan povratak kući! Također hvala i organizatorima turnira, te svim ekipama na dobrom druženju! IZNAD SVIH! –, stoji u objavi Kluba.

E.Imamović; Foto ŠR Čelik Junior



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno